Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților – acuzat că servește interesele marilor retaileri în dauna producătorilor români! – scrie agrointel.ro.

Deputatul Daniel Sorin Gheba a depus o serie de amendamente la proiectul de lege care transpune Directiva practicilor agricole neloiale, aflată în lucru la Comisia din conducerea căreia parte și Gheba, anunță Federația Națională PRO AGRO. Organizația de fermieri a reclamat că parlamentarul USR PLUS ar avea o înțelegere cu retailerul PROFI care, potrivit site-ul companiei, controlează 1.450 de supermarketuri la nivel național. Prin amendamentele aduse la o lege care ar trebui să elimine practicile neloiale din sectorul de comerț agroalimentar, Gheba ar fi propus ”schimbări care duc la reducerea drepturilor de care fermierii beneficiază în prezent”.

Federația Națională Pro Agro e transmis o scrisoare deschisă adresată co-președinților USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș, în care reclamă că deputatul Gheba, vicepreședinte în Comisia pentru Agricultură, a propus o serie de amendamente împotriva activității producărilor români care lucrează cu marii retaileri. Mai mult, PRO AGRO arată că modificările aduse de Gheba proiectului de lege nu au fost supuse dezbaterii, ele fiind preluate direct de la retaileri.

”Avem motive serioase să considerăm că intervenția domnului deputat este făcută în urma unei înțelegeri în afara cadrului etic între acesta și retailerul PROFI, care este de asemenea reprezentat în acest proces și prin Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), al căror membru este în conformitate cu informațiile prezentate pe siteul AMRCR”, se arată în scrisoarea PRO AGRO. (agrointel.ro)

Articolul precedentSenatul a adoptat legea 5G!
Articolul următorUn TIR românesc și un microbuz, impact nimicitor în Ungaria