Astăzi, în Comisia de sănătate din cadrul camerei superioare a Parlamentului, senatorii PNL și USR s-au abținut la votul amendamentului propus de PSD, prin senatorii Florian Bodog și Streinu-Cercel, care debloca în sfârșit salariile din sănătate, înghețate abuziv de guvernul PNL chiar înainte de Anul Nou! Printre cei care s-au abținut la vot se numără și medicul Gheorghe Carp, senator PNL.

Înghețarea salariilor îi afectează cel mai mult pe angajații din sistemul sanitar cu veniturile cele mici. Este vorba despre personalul tehnic-administrativ și de deservire (TESA), infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele sau asistenții sociali.

Amendamentul senatorilor PSD a fost motivat de faptul că, în contextul condițiilor extrem de dure de muncă din această perioadă, pandemie, stare de urgență, stare de alertă, Statul trebuie să fie alături de angajații din prima linie.

Din păcate, chiar dacă au printre ei și medici, senatorii PNL și USR au ignorat situația acestora.

Totuși, amendamentul depus de Bodog și Streinu-Cercel a trecut cu voturile parlamentarilor PSD și AUR, astfel încât angajații cei mai defavorizați din sistemul de sănătate ar putea să beneficieze totuși de dreptul LEGAL de creștere a salariului de bază!

Articolul precedentUDMR și USR au pierdut Prefectura Bihor
Articolul următorProtest la uşa austerităţii. Angajaţii din administraţie s-au dus la Ministerul de Finanţe să ceară salarii decente