Președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang, a comentat pentru BihorNews rezultatul așa-ziselor consultări purtate azi de Klaus Iohannis cu delegațiile partidelor parlamentare pentru desemnarea noului prim ministru.

Conform președintelui PSD Bihor, în condițiile actuale, de pandemie scăpată de sub control și de creștere a numărului de infectări, nevoia reală și imediată a românilor este de a avea cât mai repede un guvern funcțional, responsabil, care să preia controlul, să se ocupe de reluarea cursurilor școlare cât mai repede posibil și care să pregătească programele atât de necesare atragerii fondurilor europene de care România are atâta nevoie cu atât mai mult cu cât o lume întreagă așteaptă o criză economică accentuată, pe care doar ministrul penelist Catastrofă Cîțu nu e în stare să o vadă!

Virusul, spune Ioan Mang, nu așteaptă ca Iohannis și gașca lui să își împartă ciolanul între ei.

Din păcate, spune liderul PSD Bihor, Iohannis și peneliștii sunt decuplați de la realitățile vieții de zi cu zi a românilor. În loc să pună punct spectacolului grotesc al negocierilor dintre PNL și USR, în care toți trag cu dinții de funcții, Iohannis alege, iată, să îl prelungească. Buget nu avem, deși el putea fi realizat, iar bieții oameni mor zilnic prin spitale.

Dacă era un președinte responsabil și cu respect pentru Constituție, Iohannis îl putea desemna azi ca premier pe doctorul Rafila, reprezentantul României la OMS, care nu doar că s-ar fi bucurat de o largă susținere parlamentară, dar care, conform cercetărilor sociologice, este preferat ca prim ministru de aproape 60% dintre cetățenii români cu drept de vot.

Un guvern de uniune națională, cu doctorul Rafila premier – mai ales în această perioadă, era varianta cea mai bună pentru România, a concluzionat Ioan Mang.

Articolul precedentNereguli grave la secțiile ATI din spitale, peste 300 de unități medicale nu au autorizație la incendiu. Raportul urmează sa fie transmis Guvernului
Articolul următorDe ce partidele extremiste AUR şi USR reprezintă un risc pentru România?