Libertatea a trecut în revistă programele deja anunțate de stat și situația lor exactă la momentul actual. La 8 luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, majoritatea firmelor afectate de criza sanitară și de restricții încă așteaptă ajutoarele promise.

Din șase scheme de ajutor anunțate de stat, doar în două au început să fie făcute plăți. Restul de patru scheme abia au fost demarate, deși Guvernul le-a anunțat de mai mult timp.

Trei dintre acestea au fost adoptate sau deschise cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar una, cu mai puțin de o lună înainte, în plină campanie electorală.

Plățile către beneficiari au început pe schemele de microgranturi și capital de lucru, dar acestea merg extrem de greu, din cauza birocrației, iar oamenii de afaceri spun că au ajuns la limita răbdării.

Citeşte întreaga ştire: Pandemie de promisiuni. Ajutoarele de stat promise de Guvern se lasă așteptate

Articolul precedentBătrânii de la sat primesc bani pentru o masă caldă, dar nu au unde să îi cheltuie. Prefectul Țiplea (PNL): ‘Să-şi cumpere mâncare de la catering!’
Articolul următorANALIZĂ: Săracii din Romania au devenit și mai săraci in 2020. Cum a evoluat salariul mediu net pe diverse ramuri ale economiei