De când e omul și lumea, s-a dat o „luptă” continuă și acerbă între Nou și Vechi. Între forțele schimbării și cele conservatoare. Între noua ordine și vechiul regim.
Până acum, mai devreme sau mai târziu, NOUL a triumfat. De fiecare dată. Vechiul, chiar dacă a rezistat eroic, a trebuit totuși să se recunoască învins. Depășit.
Lumea s-a schimbat. A evoluat. Noi ne-am schimbat. Am evoluat. Așa am ajuns aici, unde suntem astăzi. Atât ca indivizi, cât și ca societate.
Lumea noastră materială și spirituală e într-o transformare continuă. Și așa e și firesc să fie. În clipa în care aceste lumi nu se mai schimbă, înseamnă că ele au murit.
Schimbarea ține de firea lucrurilor. Te poți lupta cu ea, poți să câștigi și câteva bătălii, dar în final, războiul îl vei pierde. Pentru că NOUL a fost victorios întotdeauna! Și nu cred că se va întâmpla altfel nici de data asta.
Schimbarea din zilele noastre a fost declanșată de această criză COVID-19. Lumea se schimbe rapid. Nicio zi din cele care vor urma nu va mai fi la fel precum cele de ieri sau de anul trecut.
Astăzi, se vorbește despre MAREA RESETARE. Oare a câta de la începuturile istoriei?
Marea resetare înseamnă, de fapt, forțarea producerii schimbării. În numele progresului și al unui viitor mai bun.
Marea resetare înseamnă a înfrângerea „patrioților” și victoria „globaliștilor”. Înseamnă victoria „moderniștilor” asupra „tradiționaliștilor”. Cu bunele și relele aduse de aceștia.
Marea resetare va aduce schimbarea omului și schimbarea societății așa cum am știut-o până acum. Mai devreme sau mai târziu, asta se va întâmpla. Fie că ne place, fie că nu, va trebui să ne adaptăm!
Marea Resetare este propunerea puternicilor zilei, a învingătorilor pentru reconstrucția economiei și a lumii în urma pandemiei COVID-19. În mod durabil. Orice ar însemna asta.
Nu știu dacă, după resetare, societatea umană din anul 2.540 va fi precum cea imaginată de Aldous Huxley în ”Minunata lume nouă”. Nu știu dacă va fi minunată sau dacă „stabilitatea, pacea și libertatea“ vor fi garantate. Nu știu nici dacă Noul om va fi mai bun sau mai rău decât cel actual și nici dacă lumea de mâine va fi mai bună decât cea de ieri sau de azi. Știu sigur însă că oamenii vor fi diferiți, iar lumea lor va fi diferită de lumea noastră.
Breaking news-ul este însă că peste o vreme (nu știu să vă spun exact când), și această lume NOUĂ va trebui și ea să se schimbe. Peste zeci, sute sau mii de ani, lumea Nouă nu va mai fi la fel NOUĂ, ba din contră va ajunge lumea VECHE, contestată de noii progresiști. Spirala istoriei va aduce momentul unei alte schimbări. Victorioșii de astăzi vor ajunge peste timp niște retrograzi care se vor lupta pentru a-și păstra locul în societate. Și vor pierde și ei!
Concluzia: Schimbarea este singurul lucru permanent în viață, așadar, bucurați-vă de ea!
PS. În ceea ce privește sursele schimbării pe care o trăim astăzi, aș face o singură observație: acestea sunt legate de funcționarea capitalismului și de profitul corporațiilor. Acestea dictează sensul schimbărilor, iar guvernele execută disciplinate comanda corporatistă. Asta e minunata lume nouă a anului 2020. Binele ne este „livrat” de alții. Ne dorim ceea ce vedem în reclame, vrem să trăim după „modelul” de succes al altora.
sursa: printreranduri.net