Ilie Bolojan a făcut săptămâna trecută o conferință de presă pentru a lămuri lucrurile. Ceea ce le spusese apropiaților din filiala județeană a trâmbițat și pentru restul populației bihorene, prin intermediul respectivei conferințe.

Patrick Andre De Hillerin: Așadar, marele om de administrație chiar se duce la București, pentru a ajuta județul, că așa nu se mai poate. „Județul Bihor și municipiul Oradea vor avea mai mult de câștigat prin vocile puternice pe care le vom avea la București decât cheltuielile pentru alte alegeri la Consiliul Județean“, a spus președintele și președintele reales al CJ Bihor, Excelența Sa Ilie Bolojan, ca replică la un articol apărut săptămâna trecută în Cațavencii, articol care scotea în evidență tocmai faptul că omul care și-a făcut un renume din economisirea banului public va fi cel care, prin proasta planificare a pașilor săi electorali, va da o găurică importantă bugetului, prin cheltuiala iscată de organizarea alegerilor parțiale pentru alegerea unui nou președinte al CJ Bihor.

Dar nu contează asta, spune marele om de administrație, căruia influențării i-au scris tone de ode pe Instagram, Facebook, YouTube și prin alte părți. „Din noua poziție de parlamentar, nu va mai fi doar un parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, ci un parteneriat «în trei», și cu echipa de parlamentari, și cu Consiliul Județean, și cu toate administrațiile din Bihor.“

Ce ne spune Bolojan acum este că toți parlamentarii peneliști din ultimele mandate nu au fost eficienți, nu au colaborat cu județul, nu i-au ajutat pe bihoreni. Asta, deși ei fuseseră puși pe liste de însuși Ilie Bolojan. Pentru ineficiența acestor oameni, oamenii lui, practic, Bolojan nu-și cere scuze. Asta e, se mai întâmplă, ce contează că pierzi patru, opt sau șaisprezece ani, la scara istoriei?

Dar lucrurile se vor schimba, stați liniștiți, bihoreni. Vine domnul Ilie la București și se rezolvă toate, deasupra județului Bihor se vor repezi averse de bani, miere și lapte. Din cinci în cinci minute va urla RO-Alertul, avertizându-i pe bravii cetățeni ai județului Bihor să se adăpostească, pentru că peste județul lor (și mai ales peste mândra capitală Oradea) urmează să se prăbușească grămezi de bani. Milioane, miliarde.

De fapt, puterea și influența lui Ilie Bolojan tocmai urmează să scadă, din decembrie încolo. În România există doar 41 de președinți de Consilii Județene, în timp ce senatori sunt 136, iar deputați 330. Un președinte de Consiliu Județean are o putere mult mai mare decât un senator, pentru că el controlează, prin fondurile pe care le redistribuie primarilor din teritoriu, principalii factori de decizie politică din țară, primarii. Județul Bihor are 4 senatori și 9 deputați, deci 13 parlamentari. Din unicul președinte al Consiliului Județean, Bolojan va deveni doar unul dintre cei 13 parlamentari, doar unul dintre cei patru senatori.

În calculele politice de la nivel național, atunci când se împart banii și funcțiile în Guvern, contează voturile aduse de fiecare. Ca președinte de CJ, Bolojan se putea lăuda cu voturile strânse în Bihor pentru partid, pentru președinte, pentru pacea din lume. Ca senator, mai subțire. Mai ales că nu se știe cât își va mai păstra și șefia organizației județene.

Dar Bolojan, știind toate astea, nu se duce la București să fie un alt loser. El țintește mai sus și, se pare, are și asigurări că va ajunge acolo. Dacă președinte va fi Ciucă, Bolojan e aproape sigur că va ajunge premier. Cum la fel de sigur este că va ajunge premier și dacă președinte iese Ciolacu. Și atunci, chiar să te ții grămezi de bani prăvălite deasupra Bihorului… (catavencii.ro)

(sursa foto)

Articolul precedentIoan Mang: Încă din aprilie, reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților ține la sertar actualizarea pensiilor militare!
Articolul următorNoi medicamente incluse pe lista celor gratuite sau compensate, de la 1 noiembrie