Proiectul de lege înaintat de Guvernul României privind stabilirea “salariilor minime adecvate” a fost aprobat, la data de 7 octombrie 2024, de plenul Senatului, urmând ca votul final să se realizeze în Camera Deputaților.

Noua lege va stabili un nou mecanism şi o nouă formulă de calcul a salariului minim la nivel naţional, informează Antena 3.

Actul normativ votat deja de Senat va transpune în legislaţia României Directiva Uniunii Europene nr. 2022/2041 privind salariul minim european. Introducerea salariului minim european este un obiectiv asumat de România prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a fost adoptat după consultarea cu partenerii sociali. (sursa)

Articolul precedentMarcel Ciolacu, reacție după anunțul lui Nicolae Ciucă privind ruperea coaliției de guvernare: Cât de mult trebuie să ai atrofiat mușchiul bunului-simț să susții sus și tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului
Articolul următorMinisterul Apărării cumpără din SUA radare pentru detectarea dronelor