Ziua de astăzi aduce vreme călduroasă în majoritatea zonelor, caniculă în ținuturile sudice și câteva reprize de ploaie pe la munte. Maximele pleacă de la 27…28 de grade în nord-est și în depresiuni și ajung la 36…37 de grade în sudul României.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș continuă vremea frumoasă. Se mai încălzește un pic față de ieri, însă temperaturile nu trec de 30 de grade. Dimineața și noaptea este răcoare în această zonă.

Și în ținuturile vestice se face mai cald. Ieri au fost vreo 29 de grade. Astăzi maximele ajung la 34 grade, iar în weekend o să fie caniculă și aici. Nu sunt anunțate ploi și nici vântul nu prea se simte.

În Transilvania soarele încălzește rapid atmosfera, iar pe la amiază se ating 30…31 de grade. Mai târziu, în zonele de munte se înnorează. Apar și câteva ploi slabe, de scurtă durată.

Vremea în București

În București avem încă o zi toridă, cu soare arzător și multă zăpușeală după prânz. Vântul devine mai insistent și temperatura urcă până la 36 de grade. Urmează o noapte tropicală, cu o minimă de 21 de grade.

Vremea la munte

La munte găsim vreme bună în cea mai mare parte a zilei. Temperaturile ajung la valori suportabile, iar după-amiaza apar câteva reprize de ploaie în unele masive. Vor fi ploi de scurtă durată, însoțite de fenomene electrice și intensificări de vânt.

Vremea pe litoral

La mare continuă vremea frumoasă și se face din nou foarte cald. Cerul se păstrează curat toată ziua. Vântul bate ceva mai tare. Maximele ajung la 32…33 de grade și disconfortul termic se menține ridicat. (sursa)

Articolul precedentEnergie verde… Jumătate de milion de copaci au fost tăiați pentru extinderea gigafabricii Tesla de la Berlin (FOTO)
Articolul următorParadoxul de pe piața muncii. Tinerii cu facultate au șanse mai mici să se angajajeze decât cei fără