Este pentru prima oară în România, scrie deputatul bihorean Ioan Mang, când se recalculează TOATE pensiile în plată, pentru absolut toți pensionarii.

Finalizarea la timp a acestei acțiuni atât de ample este, scrie Ioan Mang, cu adevărat remarcabilă și trebuie apreciată mobilizarea Guvernului și a Ministerului Muncii. Cel mai important beneficiu al recalculării este echitatea dintre pensionari.

De acum înainte la muncă și contribuții egale, pensionarii vor primi pensii egale. Noua lege apreciază munca. Sunt avantajați cei care au muncit și au contribuit mai mult. În 2024, TOȚI pensionarii au beneficiat de creșterea pensiilor cu 13,8%, de la 1 ianuarie.

Guvernul se va încadra în termenul legal privind recalcularea pensiilor, până la 1 septembrie 2024. Între 16 și 31 august, poștașii vor distribui deciziile de recalculare.

Nicio pensie nu scade, precizează deputatul bihorean.

Dacă sumele sunt mai mici după recalculare, se menține cuantumul cel mai avantajos pentru pensionar. Noua lege a pensiilor păstrează toate drepturile câștigate pe legislația anterioară de către cei încadrați în diverse grupe de muncă și care s-au pensionat până la 1 septembrie 2024. (sursa)

Articolul precedentCâte zeci de milioane de euro au cheltuit cele 430 de mii de persoane care au participat anul acesta la UNTOLD
Articolul următorInspirată de Simion, Şoşoacă promite şi ea şaorma mare la 5 lei pentru toţi românii