„Turneul pacifist” al premierului ungar Viktor Orban i-a exasperat pe unii oficiali europeni. Aceștia analizează acum toate opțiunile pentru sancționarea Ungariei și se cere chiar oprirea președinției acestei țări în Consiliul UE. Deocamdată, Budapesta a primit doar un avertisment.


Ungaria a preluat președinția rotativă a Consiliului UE la 1 iulie, pentru o perioadă de șase luni, dar premierul țării, Viktor Orban, a stârnit deja controverse prezentându-se în chip de sol de pace la Moscova, unde a fost primit de Putin.


Valérie Hayer, șefa grupului Renew Europe din Parlamentul European și o aliată a președintelui francez Emmanuel Macron, a declarat joi că “premierul ungar subminează pozițiile adoptate de Uniunea Europeană, acționează contrar intereselor noastre și trebuie să se oprească”, potrivit The Guardian.

Lidera Renew a criticat în termeni foarte duri diplomația “în răspăr” pe care o practică Orban. “E timpul să ținem în frâu președinția necinstită a Consiliului a lui Viktor Orban. Misiunea lui de pace este o amenințare pentru securitate, comunicarea sa izolată este doar o perdea de fum pentru propriile interese și eșuează lamentabil. Recentele atacuri ale Rusiei, inclusiv asupra unui spital de copii din Kiev, la 48 de ore după o presupusă misiune de pace, sunt pur și simplu revoltătoare”, a declarat Hayer.

La nici două săptămâni de când Budapesta a preluat, pentru a doua oară, președinția rotativă a Consiliului UE, Orban a reușit “performanța” de a enerva aproape toată suflarea diplomatică a Uniunii Europene cu misiunea lui de pace la Kiev, Moscova, Beijing, Washington și, mai nou, Florida, fieful lui Trump. (sursa)


Totuși, de dragul contextului, ne întrebăm care este diferența între următoarele fotografii și cele de mai sus?

Dacă răspunsul e doar faptul că Orban vine din Est, că e premierul unei țări mici și neimportante și că nu face parte din gașca politică aflată la conducerea UE, atunci credem că Europa are o mare problemă!

De ipocrizie în primul rând, dar și de ticăloșie, dat fiind că:

  1. MILIARDE de euro pleacă dinspre Occident spre Rusia în fiecare lună, în ciuda invadării Ucrainei de către ruși și
  2. UE se află deja la al 15-lea set de așa-zise sancțiuni impuse Moscovei, ceea ce – dat fiind că un rând de sancțiuni, ferme și clare, puteau transmite un mesaj de forță – spune multe și
  3. Multe țări occidentale fac afaceri de SUTE DE MILIARDE DE EURO cu regimul chinez.

Sau poate e din cauza mesei prea lungi?

Atunci da! Orban trebuie pedepsit…

Articolul precedentCresc temperaturile, dar și obligațiile angajatorilor. Patronii riscă amenzi uriașe dacă nu iau măsuri pe timpul caniculei
Articolul următorRomânia este sub cod portocaliu de caniculă vineri. Temperaturi între 36 şi 39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat