Atenţie, şoferi cu asigurare RCA la Euroins! Peste doar câteva zile expiră perioada de graţie pentru poliţele companiei care a intrat în faliment în primăvara acestui an. 7 decembrie este ultima zi în care aceste asigurări obligatorii vor mai fi valabile. Peste 80.000 de români trebuie să facă asigurări noi.
Poliţele de asigurare încheiate de Euroins nu vor mai fi valabile, iar şoferii trebuie să se grăbească să semneze unele noi.
- Alin Stan, reporter Observator: 7 decembrie este ultima zi de valabilitate a poliţelor RCA emise de Euroins. Cu doar 4 zile înainte de această dată, aproximativ 800.000 de români din cei circa 2.8 milioane încă mai au poliţe obligatorii încheiate de compania care a intrat în faliment în primăvara acestui an.
Marian este unul dintre șoferii care au pierdut bani odată cu falimentul Euroins. Timpul nu îi este favorabil, aşa că trebuie să se grăbească.
Marian, şofer: Am auzit că trebuie să-mi fac altă asigurare, însă nu am avut nici timp. O să umblu, o să caut să fac o altă asigurare şi trebuie să caut să fac la o altă companie de asigurări. Am înteles că încă mai sunt plafonate. Fără asigurare nu putem să stăm. Ne grăbim.
De exemplu, un șofer cu o Clasă B8 a plătit în luna februarie a acestui an, înainte de falimentul Euroins, suma de 752 de lei pe an. Acum cea mai bună ofertă e cu 300 de lei mai scumpă, adică peste o mie de lei pe an. Companiile de asigurări au oferte, pentru 6 sau 12 luni. Doar că diferenţa de multe ori este de doar 50 de lei între cele două.
Tarifele polițelor RCA diferă în funcţie de mai multe criterii
Andrei Iordănescu, broker de asigurări: Pentru a stabili un preţ, vorbim de mai multe criterii. Vorbim de judeţul unde este înmatriculată maşina, vorbim de capacitatea cilindrică, de kilowaţi, de vârsta şoferului şi de istoricul de bonus. Dar ca să facem o medie, la un şofer care nu are experienţă în relaţia cu asiguratorul, vorbim undeva de la 1000 de lei până la vreo 2500 de lei.
Şoferii îşi vor putea încheia poliţe RCA la preţuri plafonate până la fanalul acestui an. Fondul de garantare a asiguraților a soluționat până în prezent peste 70.000 de cereri de plată. (sursa)