Pe piaţă există o paletă variată de modele de anvelope care se pot folosi pentru anumite tipuri de maşini, care sunt construite pentru iarnă sau pentru vară ori pentru diverse specificaţii tehnice.

De aceea, pentru un drum liniştit şi siguranţă în trafic este important să iei cele mai bune decizii atunci când cumperi anvelopele potrivite pentru autoturismul tău.

Spre exemplu, poate nu ştiai dar poţi opta pentru anvelopele reconstruite și poți să te bucuri de diverse tipuri de avantaje. Acestea “vin la pachet cu o garanție care îţi asigură investiția făcută. Vei putea să folosești de fiecare dată cu plăcere şi încredere anvelopele reconstruite, având siguranța ca ele sunt garantate pe mai mulți ani.

Se pot cumpăra multiple modele de astfel de anvelope, realizate pentru autoturism, 4×4, camionete si camioane”, au explicat într-o analiză specialiștii de la autovit.ro.

Cum anume se fac anvelopele reconstruite şi care sunt principalele beneficii

1. Procesul de reconstruire al unei anvelope începe cu îndepărtarea cauciucului exterior păstrând doar structura intactă și continuând fluxul inițial în construirea unei anvelope noi.

Pentru a realiza cauciucuri reconstruite este necesară utilizarea anvelopelor doar cu profilul uzat și cu structura intactă. După ce trece de verificare, anvelopa se rașchetează până la îndepărtarea totală a cauciucului exterior.

Acest prim pas aduce carcasa pregătită în forma iniţială şi respectă același flux pentru construirea unei anvelope noi.

2. Carcasei i se va aplica același strat de cauciuc superior ca în cazul anvelopelor noi de calitate premium

Odată ce carcasa este pregătită în forma inițială, se utilizează materie primă de cea mai bună calitate pentru a obţine o aderenţă maximă și totodată o rezistenţă la km parcurşi.

După aplicarea cauciucului plastic pe exterior anvelopa se introduce în presa cu matriță pe dimensiunea și modelul dorit la o temperatură de 155 de grade și după timpul de vulcanizare ea devine elastica, iar după o verificare amănunțită conform fluxului tehnologic poate să fie utilizată.

Practic, pentru a produce anvelope reconstruite trebuie să ai același flux tehnologic, prese și matrițe pentru fiecare model în parte exact ca și la producția inițială de anvelope noi

3. Regula este ca o anvelopă să fie reconstruită o singură dată chiar dacă structura permite până la minimum de 3 ori în cazul anvelopelor premium cu renume mondial

Pentru a se menține standardul de calitate ridicat, este important să știi că reconstruirea anvelopei se face o singură dată chiar dacă structura anvelopelor este garantată de 5 ori mai mult la flexiuni și totodată ca număr de kilometri.

Astfel, vei avea garanția că vei folosi un produs premium cu o aderență maximă și cu un număr de kilometri pe măsură care te va ajuta să faci multe drumuri așa cum îți dorești.

4. Dacă alegi să cumperi anvelope reconstruite vei avea beneficiul de a cumpăra anvelope premium de calitate superioară la un preț de buget

Principalul beneficiu pe care îl poți avea atunci când alegi să cumperi anvelope reconstruite, este cel legat de bugetul tău. Astfel, vei putea să te bucuri de cele mai bune variante, la un preţ corect.

Este important să îți folosești bine bugetul pentru a putea obţine soluţiile dorite şi pentru a te bucura de produsele tale în modul în care doreşti

Un alt avantaj pe care îl poți avea în cazul anvelopelor reconstruite este acela al garanției pe care o vei primi la achiziționarea anvelopelor.

Peste anvelopele reconstruite se află un nor de mituri și preconcepții false. “În realitate, peste 80% din anvelopele folosite de avioane sunt reconstruite și în industria camioanelor procentul de anvelope reconstruite crește anual.

Multe companii de anvelope premium le fabrică special pentru a fi reconstruite ulterior. Tehnologia evoluează foarte rapid și, odată cu ea, toate tehnicile și aparaturile folosite în reconstruire.

Dar mulți nu sunt la curent cu aceste schimbări, iar poveștile legate de anvelope defectuoase și pățanii neașteptate sunt mult mai atractive și memorabile”, se arată într-o analiză realizată de radburg.ro în care au demontat cele mai importante mituri legate de anvelopele reconstruite.

Anvelopele reconstruite sunt ca cele reșapate

Reconstruirea și reșaparea anvelopelor sunt destul de diferite. Reconstruirea seamănă cu producția anvelopelor noi. Se îndepărtează banda de rulare a anvelopei și se aplică un nou strat de cauciuc brut

Anvelopa va sta într-o matriță o anumită perioadă de timp pentru a obține noul profil. La reșapare, banda cu noul profil este deja produsă și se aplică peste anvelopa rasă. Aceasta se introduce într-un aparat special de vidat pentru a fixa noua bandă.

Anvelopele reconstruite sunt nesigure

În ultimele decenii tehnologia a evoluat semnificativ. Reconstruirea a devenit un proces riguros controlat în care se folosesc tehnologii și echipamente avansate. Anvelopele reconstruite sunt folosite acum pe mii de camioane și aeronave.

Principalul vinovat pentru care anvelopele se deteriorează prematur este presiunea scăzută. Talonul se flexează mai tare, anvelopa se supraîncălzește și poate exploda. Siguranța anvelopelor este strâns legată de mentenanța lor.

Anvelopele reconstruite nu sunt la fel de performante ca cele noi

Anvelopele reconstruite oferă performanțe asemănătoare cu cele noi. Pentru a obține cel mai bun randament, trebuie să te asiguri că alegi anvelope cu specificațiile potrivite pentru rutina ta. Cu un partener de încredere, vrei primi anvelope reconstruite calitative și servicii de încredere

Anvelopele reconstruite costă la fel de mult ca cele noi

Reconstruirea economisește anual tone de apă, petrol și energie. Folosindu-se mai puține resurse, costul de producție este mai mic.

Aceste economii sunt transferate către consumatori care se pot bucura de anvelope reconstruite la un cost cu până la 50% mai mic decât cel al anvelopelor noi.

Anvelopele reconstruite sunt greu de echilibrat

Am ajuns și la cel mai clasic hit al anvelopelor reconstruite, echilibrarea. Aceasta se face între anvelopă și jantă cu ajutorul unui aparat de verificare a echilibrului.

Pentru a fi realizată corect, vulcanizatorul trebuie să curețe janta și să repoziționeze anvelopa pe aceasta până va găsi punctul cel mai apropiat de echilibru.

Aceasta înseamnă că, atunci când sunt diferențe mari de greutate, anvelopa trebuie depresată, rotită, și umflată la loc pentru a fi necesară o cantitate mai mică de plumb. “Acest lucru nu este făcut foarte des în vulcanizările mici și modeste la care căutam adesea un preț mai bun.

Pentru a echilibra roțile cu succes vă recomandăm să mergeți la un service cu angajați profesioniști și vă garantăm că nu veți ieși cu roțile încărcate de plumb”, au mai punctat specialiștii de la radburg.ro. (sursa)

Articolul precedentNoua regulă de circulație din sensul giratoriu. Poliția avertizează: „Vechea practică nu mai este valabilă!”
Articolul următorDe la cititori. Orădenii, mereu la înălțime…