Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Alba şi Hunedoara.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.


Fenomenele vizate: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazinele hidrografice afectate: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Cerna, Jiu, Olt, şi Argeş.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00            

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

sursa – Apele Române

Articolul precedentTații ar putea fi obligați prin lege să își ia concediu de „creare timpurie a unei legături cu copilul”
Articolul următorAlexandru Rafila: “Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede”