Delegările atribuțiilor de ministru către secretarii de stat sunt un gest banal, a declarat pentru HotNews.ro consilierul Ionuț Tudorică, în numele ministrului Economiei Claudiu Năsui. Acesta mai spune că dacă nu se fac delegări de responabilități, secretarii de stat sunt de decor, conform HotNews.ro.

Însă, nu este clar de ce aceste delegări făcute de Claudiu Năsui prevăd ca secretarii de stat să avizeze, aprobe și semneze, în numele ministrului, toate actele administrative care vizează principalele domenii, inclusiv pentru companiile din subordinea ministrului.

În mod obișnuit, ministrul este cel care semnează actele admnistrative legate de companiile de stat din subordine, lucru care poate fi verificat ușor inclusiv în informările de pe BVB pentru cele listate. În mod obișnuit este delegată semnătura pentru perioadele în care ministrul este plecat în delegații sau concediu.

Ministrul este cel care semnează actele admnistrative legate de companiile de stat din subordine, lucru care poate fi verificat ușor inclusiv în informările de pe BVB pentru cele listate.

Altfel spus, una este să delegi atribuții pentru coordonarea unor domenii și alta pentru semnătură.
În opinia reprezentanților ministrului, nu e grav, iar rolul ministrului ar fi să se ocupe de obiectivele mari. Însă, nu este clar la ce obiective mari se referă câtă vreme principalele atribuții revin secretarilor de stat, care vor fi și cei cu aprobarea și semnătura.

Delegările de tipul ăsta sunt un gest banal. Miniștrii le fac, în mod curent și le-au făcut dintotodeauna. Dacă nu fac delegări de responabilități, secretarii de stat sunt de decor. Ministrul, apoi, îi coordonează pe secretarii de stat. Altfel, rolul lui este să se ocupe de obiectivele mari ale Ministerului“, a declarat Ionuț Tudorică în numele ministrului.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a semnat joi mai multe ordine prin care și-a delegat atribuțiile către secretarele de stat Simona Carmen Fătu, Valentina Saygo și Daniela Nicolescu, începând cu 18 februarie, potrivit unor documente obținute de HotNews.ro. Practic, acestea ar urma să avizeze, aprobe și semneze, în numele ministrului, actele administrative care vizează domeniile pe care le-a primit fiecare. Simona Carmen Fătu va fi cea care se va ocupa de companiile din subordinea ministrului.

Unul dintre ordinele semnate de Năsui prevede delegarea către Simona Carmen Fătu a semnării actelor administrative de mandatare a reprezentanților statului în AGA, promovate de către Direcția Generală Administrația Participațiilor Statului, precum și a corespondenței cu operatorii economici emisă de această structură în legătură cu exercitarea calității de acționar al statului.

Printr-un alt ordin, i-a delegat avizarea, aprobarea și semnarea actelor administrative care țin de Direcția Generală Investiții Străine și Direcția Resurse Minerale Neenergetice.

Prin alte două ordine a delgat atribuții către Valentina Saygo. Aceasta ar urma să semneze documentele care țin de Direcția Generală Afaceri Europene, potrivit unuia dintre ordine, respectiv Direcția Generală IMM și Mediul de Afaceri, Direcția Generală Afaceri Europene și Direcția Generală Comerț Exterior, potrivit celuilalt ordin.

Un alt ordin prevede delegarea de atribuții către Daniela Nicolescu. Aceasta ar urma să se ocupe de avizarea, aprobarea și semnarea documentelor care țin de Direcția Generală Turism, Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene in Domeniul Turismului și Organismul Intermediar pentru Turism. (HotNews.ro)

Articolul precedentOMENIE! Peste 1.000 de persoane au donat deja pentru repatrierea orădeanului Gabriel Bringye, ucis la Londra. Campania continuă
Articolul următorȘeful Consiliului Economic şi Social îi explică lui Florin Cîțu de ce i-a dat aviz nefavorabil pe buget: ‘Reflectă impactul economic şi social al măsurilor’