profit.ro: O rețea de furnizori de componente auto ai BMW caută peste 10 hectare de teren pentru a-și construi spații de producție în zonele Arad și Oradea, cu scopul deservirii fabricii BMW din Debrecen (Ungaria), a cărei construcție începe la 1 iunie, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Fabrica BMW din Debrecen reprezintă o investiție de 1 miliard euro pierdută de România.

Rețeaua de furnizori ar fi interesată de semnarea unui parteneriat public-privat cu autoritățile locale, un potențial punct de interes fiind un parc industrial de lângă Oradea, unde există pregătit teren pentru o astfel de investiție, spun aceleași surse

Procesul de selecție a terenului este unul delicat, fiind vorba despre o competiție între România și Ungaria, spun alte surse. 

„Nu am informații referitor la existența unei astfel de cereri în piață, dar am avea spații suficiente pentru a o întâmpina. Nu avem discuții concrete în acest sens“, spune, pentru Profit.ro, Alina Silaghi, directorul general al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, care administrează șase parcuri industriale în Bihor.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții BMW nu au răspuns până la publicarea acestui articol. Constructorul german BMW a anunțat că va începe în 1 iunie construcția uzinei de automobile amplasată la doar 80 de kilometri de Oradea, în care investește 1 miliard de euro. (sursa)

Articolul precedentElevii protestează cu polonice şi farfurii în faţa Ministerului Educaţiei
Articolul următorOccident… „Armate de tâlhari îi vânau pe fani!” Film de groază după finala UCL de la Paris: „Multe fete au fost dezbrăcate și jefuite”