Patru biserici de lemn, doua microregiuni gastronomice si o cetate hallstattiana din Bihor vor fi incluse și promovate în cadrul rutelor turistice naționale, prin fonduri alocate prin PNRR. Pe lângă acestea si alte obiective turistice din Bihor vor fi incluse în rutele turistice naționale.

În urma unui ordin comun a nu mai puțin de patru ministere, a fost aprobată lista obiectivelor din Bihor care îndeplinesc condițiile necesare includerii în cadrul rutelor turistice și culturale, în vederea promovării acestora. Ministerele implicate sunt cele ale: fondurilor europene, turismului, culturii și dezvoltării.

Cetatea Biharia, zidurile Cetății Oradea și Cetatea Hallstattiană din Dealul Simionului – Bălnaca, sunt incluse în ruta cetăților.

Dealul Simionului

Bisericile de lemn din Beznea, Dumbrăvani, comuna Buntești, Margine și Tilecuș, comuna Tileagd, sunt incluse în ruta bisericilor de lemn.

Beznea

Conacul Baranyi-Jako, din Mișca, este inclus în ruta curiilor.

Mișca

Ansamblul Abației din Sâniob este inclus în ruta Sfântului Ladislau.

Țara Crișurilor și Țara Beiușului – microregiuni gastronomice, sunt incluse în cadrul Traseului gastronomiei tradiționale românești, în vederea promovării. (sursa)

Articolul precedentUdrea a fost prinsă în Bulgaria, aproape de granița cu Grecia
Articolul următorSUA interzice importurile de petrol şi gaze din Rusia. Se întrerupe și relația comercială cu Belarus