Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis vineri, 17 decembrie, conform tradiției, pastorala cu prilejul Nașterii Domnului, scrie Basilica.ro.

În mesajul său pastoral, Părintele Patriarh subliniază că „Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul a fost pentru mari teologi prilej binecuvântat de-a gândi duhovnicește la marea taină a smereniei Fiului veșnic al lui Dumnezeu, Care S-a făcut om pentru a dărui oamenilor iertarea păcatelor şi viața veșnică”.

„Iubirea smerită şi darnică a Fiului veşnic al lui Dumnezeu devenit om, arătată permanent de la nașterea Sa într-o peșteră săracă de lângă Betleem până la moartea Sa pe cruce şi punerea Sa în mormânt, cheamă pe fiecare om la multă smerenie”, transmite Patriarhul României.

În mesajul adresat creștinilor, Patriarhul Daniel spune că trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătății. „Să arătăm iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii bolnavi, dar și multă prețuire medicilor care-i îngrijesc pe aceștia, pentru a redobândi sănătatea”, a spus Părintele Bisericii Ortodoxe Române. (sursa)

  • Pastorala Patriarhului Daniel poate fi citită aici.

Articolul precedentVaccinul ne poate proteja individual, dar numai TESTAREA îi poate proteja și pe ceilalți! Țările UE renunță la certificatul de vaccinare și cer, pe rând, adeverința de testare, singura relevantă în momentul călătoriei
Articolul următorAtenționare! Cinci localități din Bihor, afectate de pesta porcină africană