Ce n-au reușit Iohannis, Cîțu, Arafat și Gheorghiță de atâtea luni de zile, face acum valul 4 al pandemiei. Începe să crească semnificativ numărul românilor care se vaccinează – scrie printreranduri.net.
Astfel, conform informațiilor transmise marți seară de Comitetul naţional de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore (4-5 Octombrie) au fost administrate în total 60.480 de doze, dintre care 25.536 ca primă doză, 3.118 ca rapel și 31.826 ca doză booster.
25.536 față de 7.489 cât era astă vară, după anunțul triumfalist al lui Iohannis – „campania a fost un succes, practic am oprit pandemia. Faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare” – e totuși un progres. Frica se dovedește a fi un influencer mai bun decât Iohannis și campania de vaccinare a Guvernului Cîțu. Practic, valul 4 al pandemiei reușește acolo unde statul lui Iohannis și Cîțu a eșuat! Trist, dar adevărat, cum ar spune președintele.
Stau să mă întreb dacă nu cumva „autoritățile”, în mod intenționat, nu s-au pregătit așa cum trebuie de acest nou val, ca să-i determine (indirect) pe români să se vaccineze. Nu știu dacă e vorba de vreo strategie machiavelică sau pur și simplu de prostie, dar cifrele sunt în creștere, iar trendul este ascendent. România „eșuată”, cu o campanie de vaccinare eșuată, începe totuși să aibă mai mulți vaccinați.
Procentul românilor care au „beneficiat” de schema completă (de 2 doze) rămâne însă relativ scăzut. În continuare suntem printre codașii Europei și chiar dacă s-ar menține ritmul actual, țintele mărețe repede uitate de Cîțu și Iohannis (alea cu 10 milioane) vor fi atinse relativ greu. Poate anul viitor. Mai rămâne ca noi să rezistăm cu bine până atunci în a acest stat eșuat.
România a ajuns în același scenariu „roșu” de anul trecut în care spitalele și-au închis porțile pacienților care nu au COVID și care nu sunt considerați urgențe de către medici. Ca și anul trecut, consecințele vor fi majore, iar costurile vor fi în primul rând omenești, vieți omenești*.
Situația arată grav de tot din moment ce „autoritățile” au fost nevoite să apeleze la ajutor internațional, pentru că nu se mai descurcă singure cu asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19. Au ajuns să ia în calcul inclusiv transferul bolnavilor în străinătate.
Norocul nostru este că în alte țări, valul 4 nu face ravagii ca în România. Acolo au guverne stabile și responsabile. Nu ca la noi…
*În același context trebuie menționat și faptul că de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei oncologici, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România înainte de COVID-19 au murit anul trecut. Ei au fost victimele colaterale ale războiului împotriva coronavirusului! (printreranduri.net)