Prima extragere la loteria vaccinării a avut loc duminică seară și a fost difuzată de TVR1, începând cu ora 20:50. La ceastă extragere s-au înscris 518.186 de persoane, care au primit fiecare câte un număr unic de participare.

Câștigătorul premiului de 100.000 de lei a fost numărul unic de participare: 083577.

Celelalte 80 de premii de 10.000 de lei fiecare sunt numerele consecutive care încep imediat după numărul de ordine, câștigător al premiului de 100.000 de lei. Deci celalte 80 de premii în valoare de 10.000 de lei fiecare sunt cele ale numerelor de participare cuprinse între 083578 și 083657.

Rezultatele extragerilor vor fi afisate pe site-ul Loteriei Romane www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si pe site-ul Ministerului Sanatatii. (sursa)

Libertatea: Duminică seară, după ora 21.00, site-ul loto.ro a fost blocat câteva ore, din cauza accesărilor simultane. Şi luni dimineaţă, la prima oră, ultima informaţie legată eveniment pe site-ul loto.ro era ştirea prin care publicul este anunţat că „duminică, 3 octombrie, va avea loc prima extragere săptămânală a Loteriei de Vaccinare”, iar oamenii supăraţi au intrat pe pagina de Facebook a Loteriei şi şi-au manifestat indignarea.

Deşi ulterior site-ul a devenit accesibil, informaţia nu a putut fi găsită pe homepage, dar nici la categoria „Jocuri şi rezultate”, acolo unde nu există o rubrică dedicată Loteriei Vaccinării.

„Unde văd extragerile de la Loteria Vaccinării?” şi „să se afişeze şi numărul câştigător de la Loteria Vaccinării ar fi un semn de respect” sunt doar două dintre mesajele oamenilor nemulţumiţi.

Nici pe site-urile Ministerelor Sănătăţii și cel al Economiei nu au fost publicate numerele câştigătoare ale celor 81 de premii de la Loteria Vaccinării, aşa cum autoritățile au comunicat în promovarea evenimentului.

Participanții au pus întrebări legate de loterie inclusiv pe grupul de Facebook ProVaccinare, un cont realizat de oficiali.

Citeşte întreaga ştire: Rezultatele Loteriei Vaccinării nu au fost afișate nicăieri, deși trei site-uri trebuia să le publice. „Are cineva numerele? Nu se găsesc…”

Articolul precedentAvocatul Poporului consideră că nevaccinații sunt discriminați: Când ai scos TESTAREA ai ajuns la discriminare
Articolul următorFantoma lui Ceaușescu: compensarea pe facturi a scumpirilor masive la curent și gaze – o raționalizare mascată