Ministerul Muncii a lansat la începutul pandemiei un proiect din fonduri europene prin care 1.000 de asistenți sociali ar fi trebuit să acorde asistență și produse de igienă pentru 100.000 de persoane vulnerabile. Unul dintre asistenții sociali contractați spune însă că nu și-a primit banii cheltuiți nici la jumătate de an după ce s-a încheiat proiectul și produsele au fost livrate.

În mai 2020, Ministerul Muncii lansa proiectul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”. Urma să contracteze cu 80 de milioane de lei asistenții sociali din cadrul primăriilor sau din sectorul neguvernamental ca să ofere asistență și produse de igienă pentru 100.000 de persoane vulnerabile. Banii veneau din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Capital Uman.

„Intențiile bune, dar organizarea a fost îngrozitoare”

Eugenia* știa că în județul ei din zona Moldovei sunt mulți vârstnici și familii sărace cărora le-ar prinde bine orice tip de ajutor. Unora le mai călcase pragul cu prilejul altor proiecte sociale.

A candidat la programul ministerial prin cabinetul său individual de asistență socială și, potrivit contractului, urma să primească peste 160.000 de lei pentru a oferi sprijin pentru câteva zeci de persoane sărace.

Banii primiți reprezentau plata persoanelor care făceau ancheta socială și vizitau beneficiarii, pe transportul și pe produse dezinfectante și de protecție.

„Oamenii s-au bucurat de ce le-am dus și faptul că le-am arătat că ne pasă. Practic, s-a creat o rețea comunitară, ceea ce e nemaipomenit. Noi am găsit în vizitele noastre copii care foloseau aceeași mască de unică folosință două-trei săptămâni. Intențiile au părut bune, dar organizarea a fost îngrozitoare”, spune asistenta socială

Citeşte întreaga ştire: Ministerul Muncii, dat în judecată că nu a plătit măștile și dezinfectanții pentru persoanele vulnerabile

Articolul precedentPeste 100 de farmacii din țară testează gratuit. Chiar nu s-a găsit niciuna în Bihor?
Articolul următorDe ce persoanele testate sunt supuse restricțiilor? ”Ni se spune de la specialişti că cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi și pot să ajungă în ATI…”