Ce este bine în această criză guvernamentală este că nu interesează atât de multă lume pe cât cred partidele şi cei care sunt în prim-plan.
Când scriam acest articol, m-am uitat pe zf.ro la cele mai citite articole din ultimele 24 de ore, ultimele 7 zile, ultimele 30 de zile. În top 5 nu se află nicio ştire politică care vizează declaraţiile războinice la adresa lui Cîţu, la adresa USR de către PNL, sau declaraţiile pacifiste ale preşedintelui Iohannis.
Pe cititorii ZF îi interesează: titlurile de stat Tezaur, cu dobânzi de 4,15% (peste dobânzile oferite de bănci); ce afacere poţi să începi în agricultură cu 10.000 de euro – o seră de fructe sau legume, solarii ori o crescătorie de ierpuri şi de unde poţi să iei bani ca să începi afacerea; metroul din Cluj; preţurile la gaze şi apariţia unei alternative la importurile din Rusia; noul model de familie cu şapte locuri al mărcii Dacia – Jogger; ce amendă de 725 de lei poate să ia un şofer fără să ştie; sectorul din România unde salariul mediu net a ajuns la la 8.439 de lei; fostul CEO al Kaufland deschide al doilea cel mai extins lanţ de fitness din Europa.
Deşi nu pare, România a progresat politic extraordinar în ultimii 30 de ani, având în vedere că viaţa merge înainte fără ca luptele din Parlament sau de la Palatul Victoria să aibă un efect atât de mare în economie şi în societate. În timp ce Cîţu, Orban, USR/PLUS, PNL, Iohannis îşi aruncau cuvinte grele pe Facebook, corporatiştii, şi nu numai, se plimbau bucuroşi pe Calea Victoriei, ca şi când nu ar exista nicio criză.
Dacă Facebook-ul ar interzice declaraţiile politice (gigantul american a spus că va mai tempera postările politice), cred că nimeni nu ar şti că avem o criză guvernamentală. Acesta este cel mai mare câştig.