O fi zis Cîțu „pas cu pas“ cînd a fost întrebat despre președinția României, dar răspunsul trebuie luat pe bucăți. Adică „pas“ și încă o dată „pas“.

Dată fiind nevoia presantă ca el să fie securizat în PNL și la Guvern (pentru a da drumul la bani în țevile stabilite), i s-a trecut cu vederea această obrăznicie. Susținătorii lui și-au făcut socoteala că, dîndu-se cocoș cu candidatura la președinția țării, Cîțu o să pară mai puțin mincinos și nesigur pe el. Numai că, în realitate, nici nu se pune problema ca infractorul din arhivele Poliției din Iowa să primească bastonul de candidat al PNL la alegerile prezidențiale din 2024.

În primul rînd e vorba despre lipsa totală de șanse, măsurată cu multă cruzime într-un sondaj IRES, care arată că poporul nu-l place deloc pe Cîțu și nu vede cu ochi buni ceea ce face el în fruntea Guvernului. Practic, omul care nu se poate hotărî nici cînd și-a terminat școala și nici cum a plătit-o e antipatizat masiv de alegători, care consideră că felul în care și-a ascuns fotografia penală și mersul cu mașina în zigzag îl scoate din discuția politică.

În al doilea rînd e vorba despre alt proiect care se coace de acum la vedere. Emil Boc are misiunea de a-și consolida poziția de lider PNL la o distanță sigură de experimentul Cîțu. Mai multă lume lucrează la portretul lui de primar competent, politician experimentat în administrație atît la nivel local, ca primar, cît și național, ca prim-ministru. Boc tocmai a avizat un proiect imobiliar gigantic, pe care presa de la Cluj l-a atribuit Elenei Udrea și din care se presupune că va fi finanțată campania lui la prezidențiale în 2024.

Cu tot trecutul lui de slugă a lui Petrov cel Bețiv, Emil Boc e mai bine cotat în șanse ca orice altă propunere a PNL, iar originea lui băsistă poate activa rețeaua locală a vechilor pedeliști. Pe măsură ce Cîțu semnează ce are de semnat și se scufundă în popularitatea neagră a minciunii și a ideii de penal, Boc începe lucrările metroului la Cluj. Mai cumpără niște autobuze electrice, mai bagă wi-fi la băncile din parc și e aproape gata cu al treilea mandat „de succes“ la Primăria Clujului.

Se pare că planul cu Boc președinte are cusut în căptușeală alt plan. Boc are misiunea să grațieze penalii din jurul fostului său stăpîn și binefăcător, Băsescu: pe Udrea, investitoarea imobiliară, pe Ioana, fata căpitanului turnător, ba chiar pe Petrov însuși, în cazul că ar fi condamnat pentru fals și uz de fals în declarații cu privire la trecutul său de sifon la Securitate. Boc va beneficia, astfel, și de sprijinul PMP, chiar dacă povestea cu grațierile e, deocamdată, desenată de Băsescu pe șervețel între două discuții cu ospătarul. (catavencii.ro)

Articolul precedentO comună de la granița cu BIHORUL este prima localitate care intră în carantină în valul patru al pandemiei
Articolul următorE tot mai bine!… Noul ministru al Finanțelor nu știe cât este salariul minim net în România: “Nu are cum să fie 1.300”