După ce magicianul Vlad Voiculescu a fost dat afară din Guvern, useriștii au acuzat că a fost executat de „mafia din Sănătate”. Asta s-a întâmplat pe rețelele de socializare, pentru că în realitate, miniștrii USR+ nu au avut nicio problemă să stea la aceeași masă cu mafioții.

După cum, până astăzi, nu au avut nicio problemă nici cu vaccinarea, domeniu coordonat chiar de premierul Cîțu. A trebuit să fie scos în șuturi unul de-al lor ca să descopere realitatea. Dan Barna, ditamai vicepremier, a descoperit brusc că România e abia pe locul 25 din 27 la nivelul Europei, ceea ce în opinia sa „nu arată nici performanță, nici înțelepciune strategică”.

Același Barna a declarat că USR nu vrea să ajungă noul UNPR, să stea mucles și să se bucure că e la guvernare.

Ce a făcut Dan Barna și USR+ a doua zi după această declarație?

După cum se vede și în imagine, useriștii nu doar că stau la aceeași masă cu mafioții, dar se și lasă conduși chiar de Florin Vasile Cîțu, adică tocmai „mafiotul” care nu arătat până acum „nici performanță, nici înțelepciune strategică”. E drept că nimeni nu s-a mai ținut de nas (așa cum au făcut anul trecut la numirea lui Cîțu). La fel de drept e și faptul că au purtat măști de protecție! Mai latră ei puțin prin presă și în social media (de dragul propriului electorat) și cam la atât se rezumă marea lor opoziție din interiorul arcului guvernamental.

Să fie asta noua politică a „salvatorilor” patriei?

Știu să facă multă gălăgie pe Facebook, iar în rest stau cuminți (ca mielușeii) în băncile lor, continuând să își vadă mai departe de afaceri și de interese?! Una spun, altceva fac?

Rămâne totuși un mare semn de întrebare privind caracterul acestor politicieni de „dreapta”: până când prietenul și colegul lor Voiculescu nu a fost dat afară de Cîțu, chiar nu au avut nicio problemă cu mafioții? Sau au avut o revelație abia după ce a plecat Vlăduț?

În final, nu putem să ratăm întrebarea care se cere pusă: oare cât vor #rezista?

Apropo de omul nou #rezistent și de liderii săi politici, cred și eu că sunt una dintre cele mai „nocive” generații, o generație „compusă preponderent din analfabeți funcțional poziționați socio-profesional cu mult peste medie, lipsiți de acel bun-simț clasic care intuiește aproape fără greșeală, pe baza unei legături cu o tradiție cultural-religioasă, diferența dintre bine și rău. Egoiști și narcisiști, fricoși și lași, ignoranți, snobi, lipsiți complet de patriotism, mânați din spate de oportuniști ideologici.

Realmente vorbim de idiocrație, deși foarte mulți dintre ei au diplome universitare. […]

Dorința acestei generații de a-și renega și tăia rădăcinile este de-a dreptul suicidară. Iar un om fără rădăcini și repere e normal să se simtă rătăcit, speriat și în permanență revoltat și isteric, ahtiat după noi “cauze”. Auto-definirea lor ca “salvatori” nu e deloc întâmplătoare, iar faptul că trăiesc în această paradigmă eroico-narcisistă îi duce la convingerea că sunt singurii care au dreptate, unicii deținători ai adevărului. […]

În orice caz, nu pot să nu remarc că toată această ignoranță se ascunde în spatele unor cuvinte-cheie ce vor să dea scop unei existențe lipsite de aproape orice sens”. (printreranduri.net)

Articolul precedentȘeful Pfizer: Va fi nevoie de o a treia doză și apoi câte una în fiecare an
Articolul următorLiderii europeni au ales AstraZeneca. Angela Merkel, Mario Draghi, Boris Johnson și Jean Castex s-au vaccinat cu acest ser