Familiile care locuiesc în mediul rural au primit câte o casă, iar cele care locuiesc în oraş au primit câte un apartament. Totul datorită părintelui Dan Damaschin, care a adunat în jurul lui voluntari şi de ani buni îi sprijină pe nevoiaşi.

Acest Crăciun este unul de neuitat pentru 15 familii din Iaşi. Preotul Dan Damaschin le-a înmânat cheile de la casele în care vor locui de acum înainte. Acesta a fost primul Crăciun pe care cele 101 sufletele l-au petrecut în condiţii decente, în propria lor locuinţă. 

„Copiii aşteaptă nu doar dulciuri şi jucării, ci lucruri elementare pentru supravieţuire. Este un an greu, un an în care multă lume are probleme, dar nu vom renunţa până ce ultimul copil nu va avea şi el cadoul de Crăciun, aşa cum trebuie”, spunea părintele Dan Damaschin înainte de sărbători. 

Preotul Damaschin a înfiinţat, în urmă cu câţiva ani, o asociaţie dedicată copiilor care nu duc o viaţă prea bună – Asociaţia „Glasul Vieţii”. „Este un proiect de mare importanţă pentru copiii noştri sarmani din Moldova. Copii care nu-şi doresc  jucării, drone sau alte gadgeturi, ci lucruri elementare: o pereche de ghete să meargă la scoală, lemne, o maşină de spălat”, spune preotul Dan Damaschin.

Citeste mai mult: adev.ro/qm5ce9

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.