Atmosfera se menține instabilă în majoritatea zonelor. Vin alte ploi zgomotoase și se mai pot strânge cantități însemnate de apă.

În plus, se răcorește în cea mai mare parte a țării. Vor fi doar 17 grade în Bucovina și cel mult 33 de grade în Dobrogea, pe la Tulcea.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Căldura se domolește față de zilele trecute. Doar în Dobrogea mai găsim valori de peste 30 de grade. O să plouă în mai multe reprize, în special în Bărăgan. Vor fi și descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile scad simțitor. Vin alte serii de averse, e posibil să cadă grindina, dar în unele zone se arată trecător și soarele.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mult mai răcoare decât ar fi normal. Vor fi 17 grade la Suceava și 23 de grade la Iași. Domină atmosfera închisă și o să plouă din când în când. Ploile continuă și după lăsarea nopții.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o zi cam mohorâtă, cu temperaturi scăzute și multe ploi. La amiază se ating 20 de grade, iar la noapte se vor înregistra 12-13 grade în această zonă.

Vremea se mai îndreaptă astăzi în vestul României. În zonele înalte mai vin ceva averse. În rest avem o zi plăcuta, soare și temperaturile agreabile, de 26-27 de grade.

Instabilitatea persistă însă în centrul țării. O să plouă destul de mult, în special în zonele de munte. Scad și temperaturile: vor fi cel mult 20-21 de grade.

Și în Oltenia mai vin ceva ploi. Vor fi și descărcări electrice și s-ar putea să cadă grindina. Se arată puțin și soarele, dar se face mai răcoare decât ieri. Maximele se opresc pe la 26 de grade.

În sudul țării temperaturile scad accentuat. Ieri au fost 37-38 de grade în Lunca Dunării. Astăzi nu avem mai mult de 28 de grade. Atmosfera se menține instabilă și vin alte serii de averse pe parcursul zilei.

Vremea în București

În București scăpăm de căldura sufocantă. Vor fi cel mult 27 grade, cu vreo 10 grade mai puțin decât ieri. O să plouă din când în când. Pot să apară și descărcări electrice, iar la noapte temperatura va coborâ până la 17 grade.

Vremea la munte

La munte se răcește simțitor. Avem o zi destul de neplăcută, cu înnorări persistente și multe ploi. Vor fi și averse abundente. Se pot strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat și se mențin condițiile de grindină.

Vremea pe litoral

La mare vremea rămâne caldă și astăzi. Temperaturile urcă până la 30-31 de grade, dar se adună norii și apar averse trecătoare, cu descărcări electrice și intensificări de vânt. (sursa)

Articolul precedentPrimele rezultate ale Evaluării Naţionale, aşteptate miercuri / Când se depun contestaţiile
Articolul următorMarile companii străine care domină piața agricolă din România. Cei mai mari comercianți au avut afaceri de peste 5 miliarde euro