Arșița se domolește în nordul și în centrul țării, dar în sud temperaturile ajung la 41-42 de grade. După-amiaza aduce ploi torențiale și vijelii în majoritatea zonelor.  


Aversele apar și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Vin însoțite de fenomene electrice, grindină, vijelii și vor lăsa în urmă cantități însemnate de apă. Se mai răcorește față de ziua trecută, însă, pe la Satu Mare, tot se ating 35 de grade.

Temperaturile scad și în ținuturile vestice, dar vremea rămâne foarte caldă: avem caniculă și disconfort termic ridicat în aproape toată provincia și în jur de 36 de grade în Banat. O să plouă, dar pe suprafețe ceva mai mici.

În Transilvania se răcorește simțitor: în depresiuni maximele nu trec de 27 de grade, iar pe partea vestică vor fi cel mult 32 de grade. După-amiază se adună norii și apar mai multe serii de averse zdravene. Se strâng cantități mari de apă și vor fi manifestări de instabilitate.


Vremea la munte

La munte se răcorește, însă vremea devine instabilă. În a doua partea zilei vor fi perioade cu înnorări, averse zgomotoase, tunete și fulgere. Se vor strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat, o să cadă grindină și se vor produce vijelii.

Vremea pe litoral

Pe litoral amiaza ne-aduce caniculă aproape peste tot. Maximele ating 37 de grade și căldura devine de-a dreptul sufocantă. Apa mării are în jur de 28 de grade. (sursa)

Articolul precedentCiolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte
Articolul următorIohannis n-a fost la dineul NATO, că era plin de săraci care zboară cu avioane de linie