Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge pe față, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă, scriu AFP şi Reuters.

FBI: Atacul asupra lui Trump este „o tentativă de asasinat”

ACTUALIZARE 07.15. FBI, care a preluat ancheta, a spus că atacul asupra lui Trump a fost o „tentativă de asasinat”.

„În această seară, am avut ceea ce numim o tentativă de asasinat împotriva fostului nostru președinte Donald Trump. Este încă o scenă activă a crimei”, a spus Kevin Rojek, agentul special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh.

El a spus că autoritățile încearcă „să identifice persoana care a făcut acest lucru și motvivele sale”, și a cerut publicului să contacteze autoritățile dacă au orice informații care ar putea ajuta.

Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul, a fost imediat doborât la pământ de agenţii Secret Service. După câteva clipe, s-a ridicat, înconjurat de agenţii care l-au escortat de la scenă până la maşina lui. El şi-a ridicat pumnul în aer, sfidător, în aplauzele susţinătorilor săi.

Donald Trump „este în siguranţă”, a anunţat la scurt timp un purtător de cuvânt al Secret Service, însărcinat cu securitatea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi.

A fost ultimul miting al lui Donald Trump înainte de Convenţia republicană unde urmează să fie nominalizat oficial drept candidat al Partidului Republican în faţa preşedintelui democrat în exerciţiu, Joe Biden, la alegerile din noiembrie. (sursa)

Articolul precedentHarta zonelor din România unde pot fi întâlniți urși. Punctele critice
Articolul următorCând scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu”