Din ce în ce mai multe voci susțin că în Occident, rata criminalității a ajuns să fie copleșitoare. Un migrant din Afganistan, care lucrează la magazinul tatălui său, și-a exprimat dezamăgirea pe marginea acestui subiect, într-un interviu pentru Daily Mail.

Zabihollah Jaji a venit de patru ani în Marea Britanie pentru a scăpa de sărăcie și război. Acum are 18 ani, dar puștiul susține cu amărăciune că Vestul a ajuns mai degrabă „sălbatic”, din cauza criminalității.

„Suntem recunoscători pentru un nou început, dar ne simțim triști că este în Coventry. E prea multă criminalitate, multe bande amenințătoare și lupte peste tot. Regatul Unit este mai sigur decât Afganistanul, desigur, dar locul unde trăim și muncim pare foarte nesigur uneori. E înfricoșător. Îmi place Marea Britanie, dar nu îmi place Coventry. Îl urăsc!”, a declarat afganul stabilit în Marea Britanie.

Zona notorie Hillfields, unde membrii unei bande au fost recent închiși pentru uciderea brutală a unui tânăr de 21 de ani, este locul unde Jaji are casa.

„Suntem norocoși că avem o casă frumoasă și un magazin mare în care să lucrăm, dar criminalitatea distruge totul, iar situația s-a înrăutățit de când ne-am mutat aici acum patru ani. E multă violență”, a mai precizat tânărul.

Potrivit unor date publicate anul trecut, orașul Coventry s-a clasat pe locul doi în Europa în privința ratei criminalității, depășind capitala mafiei italiene, Napoli, relatează „The Sun”.

Recent, au fost făcute publice imagini cu opt tineri înarmați cu cuțite care urmăreau un băiat de 19 ani în centrul orașului. În octombrie anul trecut, acești infractori violenți și-au atacat victima, lăsându-l cu mai multe răni după ce l-au înjunghiat.

Anton Noble (33 de ani), care a reușit să scape de violența bandelor, susține că orașul în care a copilărit s-a schimbat radical.

„Coventry era un oraș mai unit când eram eu tânăr, chiar dacă era vorba de lucruri bune sau rele. Mulți oameni erau împreună, iar comunitatea avea grijă unii de alții. Există o mulțime de infracțiuni în Coventry, dar multe dintre acestea nu erau raportate. Mulți membri ai bandelor acționau ca poliția. Așa că membrii bandelor erau cei care rezolvau problemele, astfel încât poliția nu mai era necesară. Lucrurile s-au schimbat acum. Bandele au divizat comunitățile și i-au făcut pe oameni să fie atât de speriați încât nu mai pot vorbi când ceva merge prost.”

Noble dă vina pe greșelile generațiilor anterioare, pentru haosul din Marea Britanie.

„Coventry a ajuns acum într-un punct în care tinerii au o povară imensă pe umeri din cauza a ceea ce le-a pus pe umeri generația mai veche, și trebuie să o ducă la capăt. Ei comit infracțiuni serioase, ajung să moară, să meargă la închisoare pe viață sau să aibă o cădere psihică gravă la începutul anilor 20.” (sursa)

Articolul precedentO femeie din Oradea a fost amendată pentru că nu avea număr pe uşa apartamentului, în urma unei hotărâri a Consiliului Local!
Articolul următorBMW va construi la Debrecen o centrală solară cât 70 de terenuri de fotbal