♦ În 2023, ultimul an pentru care există date publice, staţiunile balneare au primit 1,1 milioane de turişti, potrivit INS. În urmă cu zece ani, numărul turiştilor în aceste destinaţii a fost de doar 678.000 de persoane

Miruna Diaconu: Staţiunile balneare au fost la coada listei marilor grupuri hoteliere internaţionale până recent. Un singur brand internaţional are prezenţă în zonele balneare din România, fiind vorba de Ensana Hotels, care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, judeţul Mureş. Grupul Ensana, de origine maghiară, este prezent doar în Ungaria, România, Regatul Unit, Cehia, Bulgaria şi Slovacia.

Pe lângă Ensana, niciun grup hotelier internaţional nu şi-a arătat interesul pentru staţiunile balneare locale până de curând. Totuşi, staţiunile balneare au trezit interesul marilor grupuri internaţionale.

Accor şi Marriott sunt două dintre grupurile internaţionale care au anunţat proiecte în două staţiuni balneare, anume Băile Felix şi Călimăneşti.

Compania Turism Felix, care administrează cinci hoteluri în staţiunea Băile Felix din judeţul Bihor, a anunţat încheierea unui contract de franciză cu Accor pentru afilierea Hotelului Internaţional – Băile Felix la brandul Mercure. (ZF.ro)

Articolul precedentCare război comercial, care război la graniţă? România este ţara făgăduinţei pentru investitorii străini. Un lanț de supermarketuri anunţă investiţii de TREI MILIARDE de euro pe piaţa locală în următorii zece ani
Articolul următorINS: Câştigul salarial mediu net a crescut uşor în februarie, la 5.351 lei, faţă de luna ianuarie