Au fost mulți care au spus, pe bună dreptate, că România a făcut meciul perfect contra Ucrainei. Din păcate, de la o partidă în care echipa a avut o prestație ireproșabilă, am trecut la cea cu Belgia în care, pur și simplu, am început catastrofal!

Nici nu se așezaseră bine spectatorii pe locurile lor din tribune că Belgia a și deschis scorul. Prin Tielemans, în secunda 74, după o acțiune prelungită în care Doku și Lukaku au construit nestingheriți, iar Tielemans a finalizat cu un șut din afara careului.

1-0 Belgia, iar replica României a venit imediat prin două acțiuni curajoase, ultima aducând lovitura de cap a lui Drăgușin, scoasă de sub transversală de portarul Casteels. De aici încolo, Belgia a cam „confiscat“ mingea. Nu pentru că românilor le-ar fi lipsit determinarea, din contră, ci pentru că a fost, în mod clar, naționala mai bună. Cu fotbaliști de clasă mondială, precum De Bruyne și Lukebakio.

Până la finalul reprizei, ocaziile au curs la poarta lui Niță, dar reduta românească a rezistat, eroic pe alocuri. În aceste condiții, diferența minimă de pe tabelă a fost un motiv de ușurare pentru noi, pentru că ne-a lăsat speranța unei reveniri în partea secundă.

Start exploziv pentru România

Partea secundă a început bine pentru noi. Cu ocazia mare a lui Mihăilă (48). Spre deosebire de primele 45 de minute, la reluare, s-a jucat după alt scenariu. Cu Belgia luând pedala de pe accelerație și căutând să lovească pe contraatac. Ceea ce era să și facă, în minutul 63, când Lukaku a marcat pentru 2-0. Spre norocul nostru însă, reușita belgianului a fost anulată pentru ofsaid, după intervenția celor din camera VAR.

După 67 de minute, au și apărut primele schimbări la noi. Au ieșit Marius Marin și Mihăilă, au intrat Olaru și Ianis Hagi. Imediat, Dennis Man a ratat o ocazie monumentală (68). Din păcate, peste 12 minute, am plătit prețul pentru această șansă irosită. Și am luat un gol bizar! Portarul Casteels a degajat și a oferit o pasă de gol pentru De Bruyne, care a marcat pentru 2-0 (80).

Așa s-a și terminat. România a pierdut un meci în care s-a luptat admirabil, dar a cedat în fața unei echipe superioare. Calificarea se joacă, așadar, miercuri (ora 19.00, Pro TV), când vom întâlni Slovacia, la Frankfurt. Acolo, victoria ne trimite în optimi și, inclusiv cu o remiză, suntem în prima fază eliminatorie a turneului, în proporție de 99%.

România – Belgia 0-2

România: 1. Niță – 2. Rațiu (Sorescu 90), 3. Drăgușin, 6. M. Marin (Olaru 68), 11. Bancu, 13. Mihăilă (Ianis Hagi 68), 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș (Alibec 81), 20. Man, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu

Belgia: 1. Casteels – 3. Theate (Debast 76), 4. Faes, 5. Vertonghen, 7. De Bruyne-cpt., 8. Tielemans (Mangala 72), 10. Lukaku, 14. Lukebakio (Trossard 56), 21. Castagne, 22. Doku (Carassco 72), 24. Onana. Selecționer: Domenico Tedesco (adevarul.ro)

Articolul precedentAstăzi sărbătorim Rusaliile
Articolul următorUn fermier din Vrancea a câștigat în instanță despăgubiri de peste 14,5 milioane de euro, după ce autostrada A7 Moldova i-a distrus afacerea