În spitale reapare lipsa echipamentelor medicale. Managerul unui spital COVID din Gorj face apel la donaţii pentru a face faţă acestei perioade cu tot mai mulţi pacienţi. Medicii spun că încearcă să stea cât mai mult îmbrăcaţi în echipamentele de protecţie pentru a nu le consuma repede. Deşi se vede pe faţă suferinţa după ore întregi de stat în combinezon, spun că nu ar renunţa să trateze pacienţii în lipsa lor.
Cadrul medical ne arată mâinile:
– După câte ore sunteți, doamnă, așa?
– Șase.
Apoi ne arată fața, brăzdată de dungi adânci.
– De la elasticul de la combinezon, așa e după fiecare tură, explică femeia. Da, suntem epuziati și dacă se întâmplă ceva și nu am alt om, intru iar, spune ea.
Pacienții, impresionați de efortul cadrelor medicale
Pacienţii văd efortul pe care îl fac medicii, asistentele şi infirmierele.
„Foarte greu! Vin de dimineață la noi și mai ies la ora 1:00. Le simt când vin aici și ne iau tensiunea, ne fac electrocardiograma și ne dau medicamentele, cum efectiv își trag respirația. Se sufocă, vedem cum le curge transpirația pe față!” – povestește o pacientă.
„Când am văzut cum ne îngrijesc mi-a venit puterea. Am mâncat forțat. Nici apă nu am putut să beau două săptămâni”, spune o altă femeie internată.
„Seara ne întreabă dacă vrem cafea și vine și ne bat în ușă să ne luăm cafeaua. Eu așa ceva nu am întâlnit!” – mărturisește prima pacientă.
Un manager face apel la donații
Pentru a face faţă valului de pacienți, managerul spitalului face apel inclusiv la donații.
„Cine vrea să doneze îl rugăm frumos și este binevenit, pentru că perioada de vară am crezut că e una de relaxare și pentru pregătire pentru următoarele luni de toamnă, când s-a zis că va fi un alt val”, spune Constantin Târziu, managerul spitalului de la Târgu Cărbunești.
La Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-au îmbolnăvit de COVID-19 două cadre medicale care au luat virusul din comunitate. (sursa)