Vremea va fi mai rece decât este normal pentru perioada din calendar, în următoarele două săptămâni, urmate de o încălzire ce va aduce temperaturi ușor mai mari decât media obișnuită, în special în prima săptămână din luna iunie, potrivit prognozei ANM pentru intervalul 12 mai – 9 iunie.

Potrivit ANM, în săptămâna 12 – 19 mai, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-estice.

Cu excepția extremității de est a țării unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

În săptămâna 19 – 26 mai, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Ulterior, în săptămâna 26 mai – 2 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în extremitatea de sud a țării, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

„Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în nord-vestul teritoriului, dar și ușor deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, potrivit ANM.

Vreme caldă de Rusalii

În prima săptămână din iunie, respectiv 2 – 9 iunie, ANM anunță că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în vestul țării, iar în rest se vor situa în jurul celor nomale pentru acest interval.

În 2025, Rusaliile vor fi celebrate duminică, 8 iunie, iar a doua zi, 9 iunie, este zi liberă legală.  (sursa)

Articolul precedent„Repolonizare economică“: Polonia a interzis participarea companiilor din afara UE la licitaţii în două proiecte mari de infrastructură, dar nu a profitat de oportunitatea de a aduce în mâini locale a treia bancă în funcţie de mărime a ţării, ajunsă acum la austrieci
Articolul următorFără surprize. CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai