Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru marți, 18 iunie. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în sud, cu disconfort termic ridicat. Indicele de temperatură umezeală (ITU) va depăși uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

În prima parte a intervalului cerul va fi senin dimineaţa, apoi temporar vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte şi izolat în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania. Cantităţile de apă vor depăşi 10…20 l/mp.

Prognoza meteo la mare

La mare, vremea va fi mai călduroasă decât este normal pentru această perioadă. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare ziua. Temperaturile maxime vor fi de 27…29 de grade, iar cele minime de 20….22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 şi 22 de grade.

Vremea în zonele montane

Meteorologii au anunțat că vremea va fi călduroasă și în zonele montane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 10…20 l/mp. (sursa)

Articolul precedentMilioane de români se declară români de mici după ce România a bătut Ucraina cu 3-0
Articolul următorRomânia, de la revelaţia economică pe care o contestăm, deşi suntem parte din ea, la revelaţia fotbalistică venită total neaşteaptat. Ce înseamnă prezenţa a peste 50.000 de români la Munchen, sau a celor 100.000 la Coldplay