Ca ziarist de dreapta, trebuie să ai stomac tare – și lipsă de rușine, pentru ca azi să-l pupi în fund pe Băsescu iar mâine să-l scuipi, pentru ca azi să-i ții paltonul lui Iohannis iar mâine să i-l trântești pe jos. Este valabil și pentru mulți politicieni!

Este însă un exercițiu obligatoriu, se pare, care face parte din antrenamentul tactic al unei anumite părți din presă și care, zilele trecute, a fost încununat prin cea mai recentă operațiune specială de pupat în fund acolo unde ieri ai scuipat: OPERAȚIUNEA ȘOȘOACĂ, SIMBOL AL DEMOCRAȚIEI.

Pentru că, dragi cititori, trebuie să ai stomac tare – și lipsă de rușine, ca să zbieri din toți rărunchii – și în lipsa unei motivații publicate, că anularea candidaturii Dianei Șoșoacă la Prezidențiale de către Curtea Constituțională, în urma unei contestații depuse de o fostă membră a partidului acesteia (!!), ar fi un asalt asupra democrației!…

Stomac tare, lipsă de rușine și încă ceva: un nas care să nu te lase să simți propria-ți duhoare!

Iată motivele.

Până mai ieri, ca ziarist penelisto-userist, nu încetai să ne spui cum Șoșoacă își bea cafelele pe la Ambasada Rusiei la București, cum Șoșoacă este un agent putinist, cum Șoșoacă subimnează – ca să vezi – democrația în România și cum, în jurul ei, ar trebui creat un cordon sanitar.

Tot până mai ieri, ne spuneai cum Curtea Constituțională din Republica Moldova anula pe bandă rulantă candidaturi ale unor cetățeni considerați, sau dovediți, ca fiind pro-ruși, și o făceai cu admirație, sugerând că da, așa se face, ca la moldoveni, nu ca la noi.

Și tot până mai ieri, ca politician penelist sau userist – ca de exemplu deputatul PNL Muraru, fratele ambasadorului României în SUA, cereai interzicerea AUR sau a Dianei Șoșoacă! Desigur, atunci era okay să ceri interzicerea unui partid sau a unui candidat.

Sau te dădeai cu fundul de pământ când premierul Ciolacu o invita pe Șoșoacă – președinte de partid, la consultări și îl acuzai, of course, că afectează democrația.


Chiar ne întrebam: Oare ce COLECTIV se va ivi din anumite laboratoare înainte de alegeri? El se numește Șoșoacă! Sau poate e doar prima salvă a penelisto-useriștilor, de încălzire…


Acum, ca ziarist sau politician penelisto-userist nu mai știi ce să scornești ca să ne explici că, de fapt, putinista Șoșoacă – așa ne spuneai – este, cum altfel, decât o zeiță a Democrației, oarecum egala doamnei Kovesi, ea însăși o zeiță în același panteon, doar că a Justiției. Nici nu vreau să mă gândesc ce vei spune despre Kovesi atunci când, ca de fiecare dată, vei întoarce armele…

Adevărul este că un asalt asupra democrației și a justiției din România este în plină desfășurare.

El a început atunci când USR a decis să scuipe unde a lins, să-și apere penalii și să-i pună în funcții, la București sau la Bruxelles. Și să înjure Justiția de dimineață până seară, de la procurori până la Curtea Constituțională.

El a început când PNL s-a dumirit că Iohannis nu i-a dat un candidat real pentru turul doi al Prezidențialelor și a preferat să arunce în aer coaliția de guvernare. Iar azi înjură Curtea Constituțională unde, ce să vezi, inclusiv Iohannis și PNL au desemnat membri!

Iar acum, cu toții, culegem roadele. Adică ne ținem de nas și de stomac.

Pentru că noi, cei mai mulți dintre noi, nu suntem ziariști sau politicieni penelisto-useriști.


PS – Abia așteptăm (sic!) să vedem ce ne vor explica penelisto-useriștii apărând acest citat, de ieri, din Șoșoacă: Nu pot să spun decât trăiască legiunea și Căpitanul care au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum.

Oare n-ar trebui alertate Ambasadele?… PUTINIȘTILOR!

Sau sunteți (și) hitleriști?

Articolul precedentGermania anunță un “tsunami de antisemitism”
Articolul următorCrin Antonescu intervine în scandalul candidaturii Dianei Șoșoacă