Ilie Bolojan este un om al economiilor, al austerității bugetare, al cheltuirii banului public cu măsură și responsabilitate…

catavencii.ro: A concediat grămezi de angajați ai Primăriei Oradea și ai CJ Bihor, pentru a-i reangaja când aceștia au câștigat procesele pe care le-au intentat instituțiilor.

A tăiat banii instituțiilor de cultură, a omorât reviste care supraviețuiseră și stăpânirii austro-ungare, s-a luptat parte în parte cu teatrele și filarmonicile pentru a mai economisi un bănuț pe care să-l aloce APTOR-ului ca să promoveze imaginea Oradei, a județului și, mai ales, a lui personal.

Din milioanele economisite prin concedierea temporară a unor bugetari, în jur de 5 milioane de euro s-au dus în cumpărarea de bunăvoință de la presă și influențări. Bunăvoință și, pe alocuri, ode deșănțate, care au făcut din Bolojan singurul om capabil să salveze România. De la orice: epidemie de covid, gripă, holeră, inflație, criză economică, război cu Rusia, invazia extratereștrilor și așa mai departe.

La începutul anului, Ilie Bolojan a fost printre cei care au susținut comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe motiv că se face economie la buget.

Cu aproape două săptămâni în urmă, PNL Bihor, organizație condusă de însuși Providențialul, a anunțat că salvatorul Ilie Bolojan va candida la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie, urmând să ocupe prima poziție pe lista pentru Senat a PNL.

Toată lumea care cunoaște cât de cât practicile politice din ultimele decenii a fost de părere că Ilie Bolojan nu candidează de-adevăratele la parlamentare, ci se află acolo doar pentru „a trage lista”, cum se practică. În baza imensei sale popularități, care i-a adus anul acesta cu 2.000 de voturi mai puțin decât în 2020 (nesemnificativă scădere) Ilie Bolojan ar putea duce lista pentru Senat a PNL în Bihor la peste 55%, iar pe cea pentru Camera Deputaților tot pe acolo, deși în 2020, când Bolojan obținea 61,5% la președinția CJ Bihor, PNL de-abia scotea 33,93% la Senat și 32,49% la Cameră. Iar în 2020 PNL avea peste 30% intenție de vot în sondajele anterioare parlamentarelor, nu ca acum, când se zbate pe la 15%.

Surpriza, însă, de-abia acum vine: Ilie Bolojan nu candidează la parlamentare doar de formă, ca să fie locomotiva PNL în Bihor, ci chiar are de gând să să fie propria lui locomotivă și să-și tragă la București vagoanele pline cu pricepere administrativă, cunoștințe enciclopedice în obținere și returnarea sub formă de corecții a fondurilor europene etc., etc.

În ultimele două săptămâni, Bolojan, care încă nu și-a luat în primire oficial al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean, a făcut un scurt turneu pe la toți supușii politici din județ și i-a asigurat că de acolo unde va merge el, de la București, adică, îi va putea ajuta mai mult și mai bine decât o face din poziția de baron local. O să fie senator, o să fie ami activ și mai ascultat în partid și, desigur, sunt șanse mari să ajungă chiar prim-ministru. Dacă nu premier, deși așa și-ar dori, declarativ, și Ciucă, și Lasconi și chiar și Ciolacu, Bolojan tot ar prinde un loc de ministru, de unde bihorenii n-ar fi uitați, ami ale dacă fac parte din partidul corect.

Toate bune, din calea-afară de frumoase, doar că noua carieră de guru al austerității la nivel național a lui Bolojan va începe cu o gaură în buget: suma necesară pentru organizarea unor noi alageri în județul Bihor, ca să-și aleagă oamenii ăia un nou președinte de Consiliu Județean. Ei, da’ când a început să ne pese nouă de câteva milioane de euro? Mai închidem un teatru, mai dăm afară trei violoniști și ne revenim… (sursa)

Articolul precedentRomânia intră sub alertă meteo: Ploi torențiale, răcire bruscă, ninsoare – coduri și hărți ANM
Articolul următorMarcel Ciolacu: Vă propun să construim o ţară în care Preşedintele României să aibă un Consiliu Economic Consultativ / Când pleacă în deplasări externe, să caute nu avioane pentru luxul personal ci aeronave încăpătoare pentru delegaţii economice