♦ Un milion de salariaţi câştigă salariul minim pe economie la nivel naţional.

Circa 8 din 10 salariaţi cu normă întreagă câştigă cel mult salariul mediu.

Doar doi din zece angajaţi au câştiguri mai mari sau egale cu salariul mediu brut pe economie.

Ramona Cornea: Implementarea directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană ar urma să vină cu salarii mai mari pentru 25%-33% dintre salariaţii din România, potrivit unui studiu realizat de Blocul Naţional Sindical (BNS). 

Directiva europeană urmează să fie implementată de la 1 ianuarie 2025.

„De prevederile Directivei, începând cu 1 ianuarie 2025, va beneficia până la o treime din forţa muncă anga­jată cu normă întreagă din România (aproxi­ma­tiv 1,8 milioane de salariaţi), altfel spus toţi cei cu venituri mici.

Ponderea sala­riu­lui minim brut în câştigul mediu brut urmează să se ma­joreze de la nivelul factual de circa 40% la sfârşitul lunii iunie spre 48 până la 52% din câştigul salarial mediu brut estimat pentru 2025 de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză“, spune studiul citat.

citiți mai mult pe ZF.ro

Articolul precedentElevii îmbrăcați nepotrivit pentru mediul școlar pot fi dați afară de la ore. Ce se mai modifică din toamnă
Articolul următorINSULA IUBIRII! Lider PNL: Partidul are mulţi alţi oameni din administraţiile locale, nu doar Bolojan, care pot fi premieri