De ce e bine să mâncăm nuci. Nucile pot ajuta la pierderea în greutate controlată, potrivit unei noi cercetări a Universității din Australia de Sud, publicate de Revista Nutrition Research Reviews.

Cercetătorii nu au constatat efecte negative asupra pierderii în greutate atunci când nucile au fost incluse în dietele cu restricții energetice (ER) în șapte studii controlate randomizate. Patru dintre cele șapte studii au constatat că dietele ER cu 42-84 g de nuci au dus la o pierdere în greutate mai mare decât cele fără nuci. Dietele ER „îmbogățite cu nuci” au pierdut cu 1,4-7,4 kg mai mult, posibil datorită proprietăților de suprimare a foamei ale nucilor.

De ce este bine să mâncăm nuci

În studiile care nu au arătat nicio diferență în ceea ce privește pierderea în greutate între dietele ER „îmbogățite cu nuci” și cele „fără nuci”, primele aveau mai puține nuci. Pentru cei care încearcă să slăbească, aceasta este o veste bună. ABS raportează că 67% dintre adulții australieni sunt supraponderali sau obezi.

Potrivit profesorului Alison Coates, cercetător la UniSA, dietele pentru pierderea în greutate ar trebui să includă nuci. „Oamenii evită adesea nucile atunci când încearcă să slăbească, deoarece cred că energia și conținutul de grăsimi din nuci pot contribui la creșterea în greutate”, spune Coates.

Au o mulțime de beneficii pentru sănătate

Dar nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate sănătoase, proteine vegetale și fibre alimentare, care favorizează sațietatea și reduc aportul de calorii. Nucile îmbunătățesc memoria, sănătatea intestinală, cardiovasculară și metabolică.

Chiar și așa, 60% dintre australieni nu mănâncă nuci. „Stați liniștiți! Consumul de nuci nu determină creșterea în greutate. Nu există creștere în greutate din cauza nucilor. În plus, se pare că acestea ajută la pierderea în greutate.”

Veste bună pentru iubitorii de nuci

Co-autorul Dr. Sharayah Carter spune că rezultatele studiului sunt o veste bună pentru iubitorii de nuci.

„Nucile sunt o parte importantă a dietei multor oameni, deoarece oferă un gust și o textură pe care nu le puteți găsi în alte grupe de alimente, fiind în același timp o gustare sănătoasă, pe drum”, adaugă Carter.

„Dacă vă plac nucile, să știți că acestea vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să vă îmbunătățiți sănătatea este minunat. Este grozav pentru profesioniștii din domeniul sănătății, care pot recomanda nucile într-o dietă sănătoasă, fără să se îngrijoreze de greutate.”, potrivit medicalxpress.com. (sursa)

Articolul precedentTradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
Articolul următorOrașe din România în topul celor mai fericite din lume. Cine este pe podium