Aflat la New York, la Adunarea Generală a ONU, președintele Klaus Iohannis a fost chestionat miercuri despre propunerea PNL privind o modificare de lege care i-ar permite să candideze la Senat. Șeful statului a spus că ar prefera să discute problema acasă, în România, și a dat asigurări că el nu a cerut o lege pentru el. Iohannis a mai spus că „va avea grijă ca legea să nu existe” și că „nu este posibil să se facă lege pentru o persoană”.

Reamintim că amendamentul la lege a fost depus chiar de PNL, partidul său, iar liderii liberali au reacționat furios după ce șeful PSD Marcel Ciolacu a anunțat că nu va vota proiectul.

Tot miercuri, liderul PNL Nicolae Ciucă a spus într-o emisiune la Gândul că „legea” pe care tocmai a refuzat-o Klaus Iohannis – care i-ar permite președintelui României să candideze la alegerile parlamentare – „n-a fost făcută pentru Iohannis”, dar tot el susține că a avut discuții și s-ar fi înțeles cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, legat de „asta cu Iohannis senator”. „Păi cum altfel făceam demersul?”, a răspuns Ciucă la întrebarea moderatoarei privind negocierile din coaliție pe această temă. (sursa)

Articolul precedentScădere bruscă a temperaturilor în România, de la 34 la 15 grade. Noi precizări de la meteorologi: Cât va ține episodul de vreme rece
Articolul următorFlorian Bodog: Ajutor de la Guvern pentru 6.000 de familii lovite de inundații