Ioan Mang, deputat PSD Bihor: PSD a câștigat alegerile locale din România! Aceasta este cea mai importantă concluzie a alegerilor organizate pe data de 9 iunie. Indiferent de ce ar spune unii sau alții și chiar dacă nu avem încă rezultatele finale, PSD conduce mai multe consilii județene decât înainte de alegeri, în timp ce PNL a ieșit din alegeri cu mai puține. Asta înseamnă că oamenii au avut mai multă încredere în candidații PSD decât în candidații PNL.

Cifrele sunt cât se poate de clare și ele demonstrează că PSD se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor: am câștigat nu doar cei mai mulți președinți de Consiliu Județean, dar avem și cei mai mulți primari, inclusiv de reședință de județ, și suntem primii și la votul politic pentru Consiliile Județene și Locale.

Practic, românii au legitimat prin votul lor actul de guvernare al PSD și au demonstrat că suntem un factor de stabilitate în plan politic și economic.Totodată au reconfirmat legitimitatea premierului Marcel Ciolacu și a Cabinetului său de miniștri. Este un lucru foarte important de subliniat aici: am reușit această victorie electorală categorică în condițiile unei prezențe ridicate la vot și după doi ani și jumătate de guvernare pe timp de criză și cu un război la granița României.

Ținând cont de toate acestea, putem spune că PSD rămâne cel mai mare partid al țării și cea mai importantă forță politică. Deci, din punctul meu de vedere, nici nu se poate pune problema să nu avem un candidat la președinția țării. Este o chestiune cât se poate de evidentă și de normală.

Așa cum a declarat și președintele Marcel Ciolacu la finalul ședinței Consiliului Național din 14 iunie, PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă, indiferent dacă va fi un candidat unic al PSD şi PNL sau dacă vom merge singuri la aceste alegeri.

Decizia nominalizării efective a candidatului PSD la președinția României, potrivit statutului revine Congresului partidului, Congres ce urmează să fie convocat în următoarele săptămâni.

Din această perspectivă, activul PSD nu se va culca pe laurii victoriei și va rămâne mobilizat atât pentru alegerile prezidențiale, cât și pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Ne pregătim temeinic să câștigăm și aceste două alegeri foarte importante pentru viitorul României.

sursa – ioanmang.ro

Articolul precedentAEP prezintă adevărul despre voturile nule, față de alegerile precedente
Articolul următorOlé-olé, iarnu renaște USR