adevarul.ro: Un incendiu a fost anunțat, marți după-amiază, la Parlament. Un bărbat a aruncat cu benzină. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate, iar atacatorul este căutat de Poliție. Clădirea a fost închisă.

UPDATE: 14.41 Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă”, a transmis Poliția Capitalei.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informații, nu există persoane rănite. La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite. Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. În momentul de față incendiul este lichidat”, a anunțat ISU. 

Știrea inițială: Incendiul a avut loc în sala „Constantin Brâncuși”. Au fost evacuate 300 persoane. 

Potrivit unor surse, un bărbat ar fi dat foc magazinului cu suveniruri, aflat în interiorul Parlamentului. O femeie ar făcut un atac de panică, după ce a văzut focul în apropiere de ea. Nu sunt victime sau persoane rănite 

Au intervenit echipaje de la pompieri, jandarmi și poliție. 

Accesul în Parlament este blocat. Toate intrările și ieșirile, blocate. Clădirea a fost închisă.

Polițiștii au făcut filtre pentru găsirea bărbatului. Sunt analizate imaginile de pe camerele de supraveghere. 

Individul ar fi reușit să iasă din clădire.

Nu se știe cum bărbatul a putut intra în Parlament cu substanțe inflamabile.

Știre în curs de actualizare…

Articolul precedentRomânia, lovitură răsunătoare la Bruxelles: A primit, pentru prima dată, funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene și un portofoliu important
Articolul următor16 oraşe din România au intrat oficial în cursa pentru a deveni neutre climatic. Zece dintre acestea vor fi selectate de un juriu internaţional