George Clooney, actor american și un donator de marcă al Partidului Democrat, îi cere lui Joe Biden să renunțe la candidatură într-un editorial publicat în New York Times. Celebrul actor a făcut acest anunț, chiar a declart că „îl iubește” pe Biden.

George Clooney, actorul american de renume și un donator generos al Partidului Democrat, a făcut un apel public pentru ca Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială.

Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreședinte și ca președinte. Îl consider un prieten și cred în el. Cred în aracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului”, a declarat Clooney, autointitulat „democrat pe viață”, pentru sursa citată.

Actorul a subliniat că problema lui Biden este vârsta. „Nu este nimic mai mult decât atât. Dar, de asemenea, nu este nimic care poate fi inversat. Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte”, a adăugat el.

El a menționat că după dezbatere „barajul s-a rupt”. „Putem să ne ascundem capul în nisip și să ne rugăm pentru un miracol în noiembrie, sau putem spune adevărul”, a spus Clooney.

Singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului. Niciunul dintre noi nu poate. Este devastator să spun asta, dar Joe Biden cu care am fost acum trei săptămâni la strângerea de fonduri nu a fost marea afacere Joe Biden din 2010. El nu a fost nici măcar Joe Biden din 2020. Era același om. Am asistat cu toții la dezbatere.”

Articolul a fost intitulat: „Îl iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un nou candidat”, și se încheia spunând că Biden a fost un „erou” pentru că l-a învins pe Trump în alegerile anterioare. „El a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024”, a spus Clooney.

Clooney este cea mai recentă figură de la Hollywood care l-a cerut lui Biden să părăsească cursa. Rob Reiner și Stephen King au făcut-o la începutul acestei săptămâni, în ciuda sprijinului vocal din trecut. Reed Hastings și Ari Emanuel au făcut-o și ei. Săptămâna trecută, Damon Lindelof a publicat un eseu în Deadline în care le cere donatorilor să nu mai doneze până când situația este rezolvată. (sursa)

Articolul precedentArabia Saudită face jocurile lui Putin și amenință cele mai puternice state ale lumii
Articolul următorCum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan