Pierderea dinților se află în strânsă legătură cu boli sistemice precum diabetul, bolile tiroidiene și osteoporoza, ba chiar și cu riscul crescut de accident vascular cerebral.

Un nou studiu a arătat însă că boala cronică de rinichi poate fi, de asemenea, legată de pierderea dinților.

Rinichii joacă un rol esențial în sănătatea generală prin eliminarea produselor reziduale din sânge. Atunci când aceștia nu reușesc să filtreze suficient elementele străine, pot apărea mai multe afecțiuni medicale grave, care pun viața în pericol. Iar un studiu recent publicat în revista Menopause, revista Societății americane pentru menopauză, a ajuns la concluzia că boala cronică de rinichi se află în strânsă legătură cu pierderea dinților, în cazul femeilor.

citiți articolul integral pe spotmedia.ro.

Articolul precedentNiciun regret pentru eșecul, personal, al lui Iohannis, însă unul dintre cei mai TICĂLOȘI dușmani ai României va ajunge secretar general al NATO după ce Viktor Orban a negociat ce l-a interesat. Vom vedea curând ce
Articolul următorNivelul de trai al românilor a crescut simțitor în ultimii zece ani. „Avem în spatele nostru câteva țări membre în zona euro”