Doi medici primari de la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, judeţul Bihor, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

La percheziţiile făcute la locuinţele acestora şi la două cabinete medicale, au fost găsite sume „consistente”, care au fost confiscate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor informează că prin ordonanţa Parchetului din 11 aprilie s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.M.S. şi C.M.A. pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie – decembrie 2024, inculpatul C.M.S medic primar în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, în mod direct şi indirect, a primit bani şi alte foloase necuvenite (băuturi alcoolice, produse alcoolice) de la mai multe persoane, pentru sine, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu specific internării pacienţilor, respectiv tratării şi consultării acestora în vederea recuperării medicale, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită în formă continuată (15 acte materiale).

Fapta inculpatei CMA, care, în perioada octombrie – decembrie 2024, având funcţia de medic primar în cadrul Spitalului Clinc de Recuperare Medicală Băile Felix, în mod direct şi indirect, a primit bani de la mai multe persoane, pentru sine, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu specific internării pacienţilor, respectiv tratării şi consultării acestora în vederea recuperării medicale, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

Procurorii au făcut, în 10 aprilie, patru percheziţii, din care două la domiciliile unor persoane fizice şi două la cabinete medicale, în urma acestora fiind ridicată o sumă „consistentă” de bani.

Prin ordonanţa din data de 11.04.2025 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de cei doi inculpaţi pe o durată de 60 de zile, dispunându-se faţă de aceştia obligaţia de a nu mai exercita profesia de medic.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi al Direcţiei Generale Anticorupţie. (sursa)

Articolul precedentÎncepe Start-Up Nation 2025. Ediția din acest an aduce o noutate absolută: 50% din bani vor fi dați pe loc. Ce condiții sunt
Articolul următorSchimbări majore în Sănătate: Performanța secțiilor și satisfacția pacienților devin criterii importante în evaluarea spitalelor