Vânzătorii de încălțăminte au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii au făcut verificări, iar în 90% din cazuri au găsit nereguli. Au dat sute de amenzi pentru că pe pantofi nu existau etichete cu informații despre compoziția materialelor utilizate, deși e obligatoriu prin lege. O echipă Digi24 a mers în câteva magazine din Capitală. De foarte multe ori informațiile care ar fi trebuit să fie pe pantofi, lipseau!


353 de firme au fost controlate de ANPC. Dintre acestea, 322 au fost depistate cu nereguli, așa că inspectorii au dat amenzi. Problemele cu etichetele au fost cele mai dese încălcări ale legii.

Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC: Cumpărătorii, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită pictogramei care se află pe aceste produse și etichete. Cele 3 părți componente ale încălțâmintei – fața, căptușeala și acoperiș de braț, talpa exterioara, aveți acolo pe fiecare articol, e o pictogramă care scoate în evidență și indică practic materialul din care e confecționat produsul respectiv.

Deși e obligatorie prezența acestor informații pe produs, am verificat și noi în mai multe magazine din Capitală și nu le-am găsit!

ANPC a oprit definitiv de la comercializare peste 6.000 de perechi de pantofi şi temporar aproximativ 28.000 de perechi, toate din cauza lipsei informațiilor pe produse. (sursa)

Articolul precedentCe efecte ar avea retragerea a sute de medicamente din farmaciile europene. „Și așa se găseau greu”
Articolul următor150 de percheziții, inclusiv în Bihor, în dosare de fraudă și evaziune cu prejudicii uriașe