Pompierii pirotehniști au identificat o bombă de artilerie funcțională, de calibru 82 de milimetri și 5 elemente de muniție, toate provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, în podul unei case din municipiul Oradea, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.

Pompierii bihoreni au acționat marți, 15 octombrie, pentru asanarea unei bombe de artilerie, aflată în stare de funcționare și a mai multor elemente de muniție, provenite din cea de-a doua conflagrație mondială.

În jurul orei 10.20, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat să intervină pe strada Moscovei din municipiul Oradea, unde un apelant al numărului unic 112 sesiza descoperirea unor muniții.

Ajunşi la adresa indicată de apelant, pompierii pirotehniști au identificat o bombă de artilerie funcțională, de calibru 82 de milimetri și 5 elemente de muniție, toate provenite din cel de-al Doilea Război Mondial. (sursa)

Articolul precedentGuvernul Ciolacu ridică miza: încă 1,2 mld. euro, plăți directe pentru fermieri / Pentru 2024, totalul a ajuns la 6,73 mld. euro
Articolul următorAPIA Bihor: A debutat Campania de plăți în avans aferentă anului de cerere 2024