Au început restricțiile de circulație pe Valea Oltului! Până pe 9 august, mai multe echipe de muncitori vor lucra, începand cu ora 6:00 și până seara la ora 20:00, pe un segment de 8 kilometri de pe DN7.

Terenul este abrupt, iar riscul ca arborii sau resturile de stânci să ajungă pe Drumul Național 7, pe segmentul de 8 kilometri dintre Boița și Lazaret, este unul foarte mare.

Până pe 9 august, circulația în zonă este restricționată în intervalul 6:00 – 20:00. Anul trecut, peste 28.000 de vehicule au tranzitat Valea Oltului, într-o zi de vară, potrivit datelor CNAIR.

Există rute alternative pentru Valea Oltului

  • Pentru relaţia Bucureşti – Veştem (Sibiu) şi retur: Bucureşti → A3 → Ploieşti  → DN1A → Braşov → DN 1 → Veştem – intersecţie cu DN 7
  • Pentru relaţia Piteşti – Braşov şi retur: Piteşti → DN73 – A3 → Râşnov  → Braşov
  • Pentru relaţia Bucureşti – A1 Simeria (precum şi zonele de vest, centru şi nord ale ţării) şi retur: Bucureşti → A1 → Piteşti → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relaţie sunt propuse şi următoarele variante alternative:

  • Bucureşti → A1 → Piteşti → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • Bucureşti → A1 → Piteşti → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
  • Bucureşti → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • Bucureşti → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulaţia vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea şi punctul de lucru de la km 242 + 600, precum şi între Sibiu/Boiţa şi punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfăşura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naţionale şi judeţene din proximitatea sectorului închis circulaţiei pe DN7.

”În intervalele orare 7:30 – 8:00 şi 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localităţile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor”, au mai precizat reprezentanţii CNAIR.

Reprezentanţii CNAIR roagă participanţii la trafic să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, şi să utilizeze şi variantele de traseu propuse pe următoarele relaţii:

  • Făgăraş →DN1 → Şercaia → DN73A → Braşov şi retur
  • Făgăraş →DN1 → Şercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Braşov şi retur

Alternative pe calea ferată

De asemenea, CFR Călători anunță o capacitate dublă de transport cu trenul pentru a suplini faptul că nu se circulă rutier.

Astfel, începand de luni, 8 iulie, călătorii vor avea la dispoziție o capacitate dublă de transport față de situația actuală, în principal la trenurile de navetă în relația Râmnicu Vâlcea – Lotru – Sibiu și retur (R 2061, R 2064, RE 2012, RE 2014).

Se introduc suplimentar în circulație:

  • trenul Regio13081 cu plecare din Râmnicu-Vâlcea la ora 11.08, din Lotru la ora 12.00 și sosire la Sibiu la ora 14.15.
  • trenul R 13082, pe tronson Sibiu – Lotru: plecare din Sibiu la ora 23.40 și sosire la Lotru la ora 2.01.
  • trenul R 13083 pe tronsonul Lotru -Sibiu: plecare din Lotru la ora 20.15 și sosire în Sibiu la ora 22.30.

Trenurile suplimentare vor opriri în toate stațiile din parcurs.

„Acest program de circulație va fi definitivat în cursul zilei de luni, 8 iulie, și va asigura continuitatea pentru toată perioada în care circulația rutieră pe tronsonul Râmnicu – Vâlcea – Sibiu este parțial întreruptă din cauza lucrărilor pentru construirea Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Urmează ca începând cu data de 9.07 să fie operate și alte modificări, în funcție de analiza fluxului de călători din data de 8.07 și de cerințele autorităților și unităților de producție locale”, a mai anunțat CFR Călători.

Articolul precedentFRANȚA: Stânga câștigă, extrema dreaptă este pe locul al treilea (exit poll). Premierul și-a anunțat demisia deși tabăra macronistă s-a situat pe locul doi
Articolul următorJudețul surpriză care a devenit cea mai mare piață imobiliară regională din România. În Capitală s-au vândut cu 25% mai multe locuințe în trimestrul I din 2024