ANSVSA a amendat cu 22.000 de lei și a propus suspendarea activității restaurantului unui hotel din Vârtop (Arieșeni), după ce mai mulți copii cazați acolo au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

Verificările realizate în urma suspiciunii de toxiinfecție alimentară au scos în evidență mai multe nereguli, potrivit unui comunicat al instituției.

Astfel, au fost identificate o stare necorespunzătoare de igienă și întreținere a spațiilor și ustensilelor folosite, lipsa documentelor de proveniență și trasabilitate a materiilor prime și lipsa documentelor care să ateste starea de sănătate a personalului.

„Pentru aceste neconformități a fost aplicată o sancțiune contravențională de 22.000 de lei. Totodată, au fost reținute 78 de kg de carne, produse din carne și pește, direcționate către neutralizare într-o unitate specializată. A fost propusă emiterea unei Ordonanțe de Suspendare a Activității, începând cu data de 09.07.2025. Au fost recoltate probe din meniul servit în data de 07.07 și din toate produsele alimentare utilizate. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar rezultatele analizelor vor fi comunicate de îndată ce sunt disponibile”, se arată în comunicatul citat.

La rândul său, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că a dispus închiderea temporară a activității în blocul alimentar al Hotelului Cristalin din Arieșeni, unde au fost cazați copiii. (sursa)

Articolul precedentAbsolvenții de școli profesionale vor avea stagii plătite la Comisia Europeană. Roxana Mînzatu, inițiator: O șansă fantastică
Articolul următorANPC, control “la sânge” la tabăra din Bihor unde 16 copii şi 2 adulţi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Deficiențele grave găsite de comisari