Un aliment pe care mulți români îl au deja în cămară te ferește de boli de inimă și diabet, spun cercetătorii Harvard. Potrivit acestora, cel mai bun aliment care îți ferește inima de probleme și ține diabetul la distanță sunt nucile.

Nucile sunt perfecte pentru a menține glicemia în parametri normali și pentru a ajuta buna funcționare a inimii datorită concentrației mari de Omega-3 și proteine. Fiind un aliment cu ardere lentă, nucile sunt considerate un bun energizant, dar și un aliment care produce stare de sațietate, fiind perfecte pentru gustările dintre mese.

Potrivit cercetătorilor Harvard, femeile care consumau în mod regulat nuci și-au scăzut cu 20% riscul de a dezvolta diabet de tip II, spre deosebire de cele care nu consumau nuci regulat. Asta datorită faptului că nucile conțin arfinină, un aminoacid care ajută la relaxarea vaselor de sânge, reducând astfel posibilitatea unui infarct.

Persoanele care au consumat 150 g de nuci pe săptămână, în mod regulat, au cu 35% mai mici șanse de a dezvolta boli de inimă, spre deosebire de cele care au consumat nuci mai puțin de o dată pe lună, arată alte studii.

100 de grame de nuci conțin 654 de calorii, 15 g de proteine, 14 g carbohidrați și 65 g grăsimi. Consumul zilnic de nuci nu ar trebui să depășească 20 de grame. Acestea pot fi consumate între mese, la gustare, alături de un fruct.

Un alt beneficiu al nucilor îl reprezintă faptul că reduc inflamația din corp. În plus, concentrația mare de vitamina E ajută la combaterea cancerului de prostată și a celui pulmonar. (sursa)

Articolul precedentUn fost președinte PNL a desființat toată conducerea actuală. „Orice vot pentru Ciucă este pentru al treilea mandat al lui Iohannis”. Rareș Bogdan și Bode, „niște nevertebrate”
Articolul următorPremierul Marcel Ciolacu vine în Bihor pentru a vedea ce au făcut finlandezii cu banii primiți de la Guvern pentru a investi în județ. Programul vizitei