Viteza internetului, lucrul de acasă, independența energetică, dar și diferențe salariale mici între sexe sau ponderea deținută de femei în rândul studenților din IT sunt câteva dintre domeniile în care țara noastră se poziționează pe locuri fruntașe în topurile europene.
România se află, de obicei, în coada clasamentelor europene. Sau dacă se află pe primele locuri, e vorba despre topuri unde nu ne-am dori să fim pe poziții fruntașe: mortalitatea infantilă, accidente auto cu victime, cele mai multe boli de inimă sau cele mai multe infecții nosocomiale în spitale.
Există însă și categorii la care țara noastră stă mai bine decât alte state europene.
Viteza internetului
România se află în primele locuri la nivel mondial cu privire la viteza internetului. Mai exact, pe locul al treilea la nivel mondial în privința internetului fix, cu o viteză de 193,47 Mbps, după Singapore (226,6 Mbps) și Hong Kong (210,73 Mbps), potrivit Ookla, compania care deține site-ul de testare Speedtest.net.
Conform altui top, realizat de Cable.co.uk, România se află pe locul 26 la nivel mondial – urcând 11 poziții față 2019. Media națională este de 61,08 Mbps în topul britanic, iar pe primele locuri la nivel global se află țări mici: Lichtenstein, Jersey (teritoriu britanic – n.r.), Andorra, Gibraltar (teritoriu britanic) și Luxemburg.
În acest top, prima țară din Uniunea Europeană este Ungaria, care se află pe locul 10 la nivel global, cu o viteză de 99,74 Mbps.
Citeşte întreaga ştire: Un altfel de top despre România. Unde stă cel mai bine țara noastră, comparativ cu restul Europei