Reluarea programului Rabla pentru persoane fizice, suspendat în prezent, „nu ar trebui să întârzie mai mult de 1 septembrie”, a declarat, duminică seară, la TVR, ministra Mediului, Diana Buzoianu.

Buzoianu anunțase că programul Rabla pentru persoane fizice va fi lansat „în perioada următoare”, cu un buget de 200 de milioane de lei, de trei ori mai mic decât cel propus în luna iunie, atunci când ar fi trebuit să înceapă.

Ministra Mediului a spus, duminică seară, la TVR, că „parte din programul Rabla a fost salvată”, dar va fi scăzută valoarea voucherelor pentru mașinile electrice, care era de 37.000 de lei:

„Avem voucherele pentru termice, pentru hibrid, care sunt relativ mici, acolo nu se va modifica valoarea voucherului, în schimb, pentru maşinile electrice, unde valoarea vocuherelor era de 37.000 de lei, este un voucher pe care bugetul statului pur şi simplu nu-l mai suportă, va trebui să facem nişte ajustări să-l coborâm”.

Diana Buzoianu a precizat că programul va fi lansat imediat ce va fi finalizat programul 2 de măsuri fiscal al Guvernului, care va stabili concret şi noul buget.

„Vom face o modificare simplă, prin ordin, la Ghidul pentru Programul Rabla, cel cu modificarea valorii. Deci asta va fi o modificare relativ uşor de pus în practică. Nu se va modifica nimic tehnic din platformă (…) noi sperăm să dăm drumul cât mai rapid posibil, imediat după planul al doilea de măsuri”, a adăugat ministra Mediului, conform News.ro.

Întrebată dacă programul ar putea începe la 1 septembrie, Diana Buzoianu a afirmat: „Da, nu văd de ce ar întârzia mai mult de atât, da”.

Valorile voucherelor vor fi:

-10.000 de lei pentru maşina pe benzină

-12.000 de lei pentru maşina hibridă

Pentru maşinile electrice valoarea este încă în discuţii, „cert este că nu va mai putea să fie 37.000 de lei”. (sursa)

Articolul precedentTopul chiulangiilor din Parlament – AUR are cei mai mulți parlamentari absenți
Articolul următorWizz Air, cu 16 milioane de pasageri, 50% cotă de piaţă şi peste jumătate de miliard de euro venituri din România, ocoleşte orice raportare financiară locală din 2022 încoace şi funcţionează ca sucursală, fără sediu fiscal